22 augustus 1299 – EINDE BELEGERING VAN DORDRECHT

Dordrecht – Na ruim een maand komt er een einde aan de belegering van Dordrecht door Aloud van Ierseke (namens Wolfert van Borselen). Van Borselen eiste meer inkomsten uit het Dordtse stapelrecht, maar de stad weigerde. Het leger van Van Borsele trok zich terug op Kasteel Crayenstein. Na de dood van Wolfert van Borselen in Delft trok de Dordtse bevolking naar Crayenstein en nam Aloud van Ierseke gevangen. In Dordrecht werd hij door een woedende menigte doodgeslagen.

22 augustus 1960 – PLANTA-AFFAIRE IN ROTTERDAM

Rotterdam – In Rotterdam worden pakjes Planta (margarine) uit de schappen gehaald, omdat een nieuw ingrediënt jeukende bultjes veroorzaakt. Meer dan 100.000 mensen krijgen klachten. De Planta-affaire is geboren:

Lees verder: Unilever haalt Planta uit de schappen vanwege jeukende bultjes

22 augustus 1986 – GEWELDDADIGE ONTSNAPPING UIT SCHEVENINGSE GEVANGENIS

Scheveningen – Vier mannen, met allen meer dan tien jaar gevangenisstraf, weten te ontsnappen uit de Scheveningse gevangenis. Onder hen is één van de ontvoerders van Freddy Heineken (niet Holleeder of Van Hout) en één van de ontvoerders van mevrouw Van der Valk. Ze weten te ontsnappen met behulp van vuurwapens en gaan ervandoor in gereedstaande auto’s.

22 augustus 2009 – DODE BIJ RELLEN STRANDFEEST HOEK VAN HOLLAND

Hoek van Holland – Bij een strandfeest op bij Hoek van Holland wordt een groep agenten in het nauw gedreven door een stel agressieve feestgangers. Als waarschuwingsschoten niet helpen en de agenten worden aangevallen wordt er gericht geschoten. Een 19-jarige Rotterdammer komt om het leven.

Lees verder: Dode na rellen op strandfeest in Hoek van Holland