23 mei 1938 – AANSLAG OP DE COOLSINGEL; RUSLAND VERDACHT

Rotterdam – Op klaarlichte dag vindt een explosie plaats op de Coolsingel. Daarbij komt Jevgeni Konovalec uit Oekraïne om het leven. De leider van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten had even daarvoor een afspraak met (wat later bleek) een Russisch geheim agent. Het zorgt voor grote paniek in politiek Den Haag.

Lees verder: Onbekende man slachtoffer van aanslag op de Coolsingel

23 mei 1989 – NIEUWERKERKSE ANGELA VISSER MOOISTE VAN DE WERELD

Nieuwerkerk aan den IJssel – Schoonheidsspecialiste Angela Visser uit Nieuwerkerk aan den IJssel wordt in Cancún (Mexico) verkozen tot mooiste vrouw van het Universum. Visser, die al de grote favoriet was, noemt het een enorme eer. Ze verdient 600.000 gulden met de prijs en reist het komende jaar de hele wereld af voor klussen als ‘Miss Universe’.

23 mei 1981 – EERSTE MODERNE MARATHON VAN ROTTERDAM

Rotterdam – Bij de eerste editie kwamen ruim 200 deelnemers aan de start. De regen kwam hierbij met bakken uit de hemel. De Schot John Graham arriveerde na een indrukwekkende solo van zes ronden door het Kralingse Bos als eerste op de meet. Zijn finishtijd van 2:09.28 gaf het evenement direct een goede internationale reputatie. Voor zijn overwinning kreeg Graham 750 Engelse pond aan prijzengeld. Jacques Valentin eindigde als eerste Nederlander op de derde plaats.

23 mei 2005 – COACH RUUD GULLIT STAPT OP BIJ FEYENOORD

Rotterdam – Ruud Gullit is onverwachts opgestapt bij Feyenoord. De coach voelt zich ‘onvoldoende gesteund’ door de clubleiding. Gullit is niet blij met de komst van Wim Janssen als technisch adviseur. Het vertrek komt onverwachts, omdat een week eerder voorzitter Jorien van den Herik nog liet weten dat hij er van uit ging dat Gullit zou doorgaan.