29 mei 1974 – FEESTVREUGDE EUROPACUP FEYENOORD OVERSCHADUWD DOOR RELLEN

Rotterdam – De overwinningsroes van Feyenoord na de 2-0 winst op Tottenham Hotspur (na de 2-2 in Londen) is van korte duur. Al tijdens de wedstrijd ontstaan er rellen met dronken Britse supporters. Ook overdag hadden de hooligans al een spoor van vernielingen achtergelaten in Rotterdam.

29 mei 1980 – SPIJKENISSER WIJK DEELS ONTRUIMD VANWEGE V1-BOM

Spijkenisse – In de wijk De Akkers worden tientallen woningen ontruimd, omdat er een V1-bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt moet worden. Dat is geen gemakkelijke klus, want er moet een gat gegraven worden van 18 meter diep en meer dan 20 bij 20 meter. De EOD spreekt van een ‘probleemloze klus’.

Lees verder: V-1 bij Spijkenisse bijzonder lastige klus voor bom-experts

29 mei 1975 – PUTTERSHOEK DEELS ONTRUIMD VANWEGE WO2-BOM

Puttershoek – Een groot deel van Puttershoek wordt ontruimd na de vondst van een niet ontplofte V1-raket. Honderden mensen moeten hun huis uit voor het onschadelijk maken van deze 900 kilo wegende raket. Het is het startsein voor een zoektocht naar meer onontplofte explosieven in de Hoeksche Waard. Met succes, want in het najaar moet iedereen nóg een keer het huis uit, omdat er nóg een raket is gevonden.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.