24 september 1993 – ‘DE HEF’ VOOR HET LAATST GEBRUIKT

Rotterdam – Het oude spoortraject met de Koningshavenburg (‘De Hef’) wordt voor het laatst gebruikt. Een stoomtrein met tien wagons, vol genodigden. De gemeente Rotterdam heeft dan de sloop al uitbesteed, maar is toch voornemens om de brug te behouden.

24 september 1893 – VOORLOPER MARATHON ROTTERDAM GELOPEN

Rotterdam – De voorloper van de marathon wordt voor het eerst gelopen. Een zogeheten ‘go-as-you-please’ (rennen of wandelen) wordt gehouden in de Prins Alexanderpolder. De afstand is 25 kilometer. De media uit die tijd melden verschillende winnaars. (En dhr. Runaway is waarschijnlijk een schuilnaam).

De eerste keer dat er 40 kilometer wordt gelopen is in 1909. De eerste échte Rotterdamse marathon is van 1981.

Uit: Het Nieuws van de Dag – 26-09-1893

24 september 1970 – RADIO NOORDZEE ONVERWACHT GESTOPT MET UITZENDEN

Scheveningen – Op 24 september om 11:00 stopt –geheel onverwacht- Radio Noordzee Internationaal met uitzenden. Als laatste plaat wordt gedraaid The long and winding road van The Beatles. Daarna is het stil. De twee directeuren van Radio Noordzee laten de luisteraars weten dat het uitzendschip is verkocht aan een land in Afrika en dat ze Radio Veronica niet langer dwars willen zitten. Later blijkt dat Veronica een enorm bedrag hebben betaald aan RNI om de uitzendingen te staken.

Lang was Radio Noordzee International niet uit de lucht. Het geldbedrag dat Veronica had betaald werd teruggegeven en de door Veronica geplaatste kapitein weggelokt. Vervolgens gig het schip weer terug naar de Nederlandse kust en werden de uitzendingen hervat. Die uitzendingen duurden tot 1974, toen alle piraten uit de lucht moesten.

24 september 1994 – REGILIO TUUR PAKT WERELDTITEL BOKSEN IN AHOY

Rotterdam – In een kolkend Ahoy pakt de Rotterdamse bokser Regilio tuur de wereldtitel in de WBO, een van de vier grote boksbonden van de wereld. Tuur is de eerste Nederlandse wereldkampioen bij het boksen. Hij wint het duel met de Amerikaan Eugen Speed op punten. De jury stemt unaniem voor Tuur.

Lees verder: Tuur maakt belofte waar met wereldtitel boksen in Ahoy

24 september 1999 – KLOKKENLUIDER: ‘GROOTSCHALIGE FRAUDE OP ROTTERDAMS STADHUIS’

Rotterdam – Volgens een anonieme bron van Radio Rijnmond wordt er op grote schaal gefraudeerd op het Rotterdamse stadhuis. Er wordt met bonnetjes gerommeld, er wordt drank en rookwaren gestolen. Dat gebeurt op alle niveaus, dus ook door burgemeester Peper, zo zegt de bron van Rijnmond.

Lees verder: ‘Grootschalige fraude op Rotterdams stadhuis’

24 september 2009 – TWEE TREINEN BOTSEN OP ELKAAR BIJ BARENDRECHT

Barendrecht – Tussen Rotterdam en Dordrecht botsen twee goederentreinen op elkaar. Een van de machinisten komt om het leven. Een voorbijrijdende passagierstrein raakte een brokstuk. De ravage is enorm. Er moesten tanks gebruikt worden om de locomotieven uit elkaar te trekken. Een van de machinisten was tijdens de rit onwel geworden. De andere trein reed toen bovenop de stilstaande trein.

De rampplek van bovenaf. Foto: KLPD – Onderzoeksraad voor Veiligheid

Lees verder: Frontale botsing goederentreinen bij Barendrecht

24 september 2016 – DREIGENDE SFEER TUSSEN HANGJONGEREN EN BOZE BUURTBEWONERS

Maassluis – Burgemeester Haan van Maassluis kondigt een noodbevel af voor het Burgemeestersplantsoen. Buurtbewoners zijn de overlast van hangjongeren zo zat, dat er mogelijk een confrontatie komt. In de nacht ervoor zouden de jongeren ruiten van huizen en auto’s hebben ingegooid. De bewoners zijn zo boos, dat ze de straat opgaan om de daders uit de buurt te houden.