25 juli 1971 – OMSTREDEN AKZO-GIFSCHIP TERUG IN ROTTERDAM

Rotterdam – Het omstreden gifschip Stella Maris is terug in de Rotterdamse haven. Het is een avond ervoor teruggekeerd op verzoek van de Nederlandse overheid. Over het schip was een rel ontstaan, omdat het di-chloor-ethaan wilde lossen op zee. Dat zorgde voor grote protesten in landen als Engeland, Noorwegen, Denemarken, IJsland en Ierland. In dat laatste land moest de Nederlandse ambassade zelfs beveiligd worden door de politie. Het gif wordt nu op land opgeslagen.

 

25 juli 1977 – HASJ SPOELT AAN OP STRAND VAN OUDDORP

Ouddorp – Nadat er eerder al duizenden kilo hasj werd gevonden aan de Zeeuwse kust, is het dit keer ook raak bij Ouddorp. Daarmee komt de hoeveelheid aangespoelde hasj tot 4.020 kilogram. Welk smokkelschip de drugs precies gedumpt heeft is niet duidelijk.

 

25 juli 2000 – 3G-NETWERK-VEILING EINDIGT MET REL

Scheveningen – De veiling van 3G-netwerken voor telefonie in het Kurhaus in Scheveningen eindigt met een rel. Telecombedrijf Versatel trekt zich terug omdat ze een dreigbrief zouden hebben gekregen van concurrent Telfort. In die brief zou gedreigd worden met juridische stappen, als na de veiling blijkt dat Versatel meedeed om de prijzen op te drijven. Een klacht van Versatel werd afgewezen. De veiling brengt 6 miljard gulden op, veel minder dan politiek Den Haag had gehoopt.

 

25 juli 2000 – SNEL EINDE VOOR ROTTERDAMSE INTERNETCAFÉS

Rotterdam – Nog geen maand na de opening zijn de twee Rotterdamse internetcafés gesloten. De eerste, het Britse easyEverything, vanwege de aanhoudende overlast (vechtpartijen, steekpartijen, gokpraktijken), de ander omdat er door exploitant KPN sprake zou zijn van broodroof. Op de cafés komen duizenden mensen af, veel meer dan er was verwacht. Een paar maanden later mag easyEverything wel weer open, maar dan wel zonder horeca.

Lees verder: De snelle opkomst (en nog snellere ondergang) van Rotterdamse internetcafés