26 mei 1979 – ERKENNING GEVRAAGD VOOR MOERMAN-METHODE

Den Haag – De Vlaardingse arts Moerman vraagt op een manifestatie in Den Haag erkenning voor zijn alternatieve methode om kanker te genezen. De arts is van mening dat de ziekte in een lichaam met een goed functionerend afweersysteem kanker geen kans geeft. Goede voeding is dus erg belangrijk. Op de bijeenkomst komen 2.000 mensen af. De overheid is zeer sceptisch over de behandelmethode en kondigt een onderzoek aan naar de Moerman-methode.

 

26 mei 1928 – NENIJTO GEOPEND IN ROTTERDAM

Rotterdam – Prins Hendrik opent in Rotterdam de Nederlandse Nijverheids Tentoonstelling (NeNijTo). Op de tentoonstelling zijn de laatste technische ontwikkelingen te zien. De tentoonstelling is vooral bedoeld als tegenhanger van de Olympische Spelen die dit jaar in Amsterdam gehouden worden. Er worden 300.000 bezoekers verwacht, maar het worden er vijf keer zo veel.

 

 

Tegenwoordig is de tentoonstelling vooral bekend (berucht) vanwege het ‘negerdorp’ dat deel uitmaakte van de expositie. Daarbij werden Afrikanen gebruikt om een echt dorp uit te beelden. Veel mensen hadden toen nog nooit een donker iemand gezien, maar tegenwoordig is zo’n tentoonstelling ondenkbaar.