27 december 1986 – RECORDAANTAL DOMINO-STEENTJES OMGEVALLEN IN LISSE

Lisse – Een groep studenten pakt een wereldrecord als er in de Stassenhal in Lisse zo’n 700.000 dominostenen zonder onderbreking omvallen. De studenten wilden een Japans record uit april verbreken, maar later bleek dat dit record helemaal niet erkend werd.

27 december 1970 – OLIEBRIJ BEDREIGT DE BIESBOSCH

Geertruidenberg – Uit een olietank bij de Amercentrale (Geertruidenberg) stroomt 8 miljoen liter zware stookolie de rivier de Amer in. De olie komt in het natuurgebied De Biesbosch terecht. Het opruimen van de olie is een gigantisch en moeizaam karwei. Het duurt tot half februari voordat alle olie is opgeruimd. Ondertussen zijn er wel duizenden vogels overleden.

27 december 2014 – HAAGSE ROCKBAND KANE STOPT ERMEE

Den Haag – De Haagse rockband Kane kondigt aan dat ze gaan stoppen. De band was 16 jaar actief. Zanger Dinand Woesthoff (uit Gorinchem) had eerder al aangekondigd dat hij het een jaar rustig aan ging doen, maar nu laat hij weten dat hij geen behoefte meer heeft om een nieuw album op te nemen of optredens te doen. De band brak door in 1999 met de hit Where Do I Go Now. Andere hits waren Rain Down On Me en Something To Say.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *