29 augustus 2010 – TROPICANA SLUIT DE DEUREN

Rottedam – Subtropisch zwemparadijs Tropicana sluit de deuren. Het zwembad heeft een negatief imago, is verouderd en moet aangepast worden. Jaren later komen er allerlei andere zaken in het zwembad aan de Maasboulevard. In oktober 2015 wordt het zwembad geveild aan BlueCity010.

29 augustus 1964 – WEEK LANG FEEST BIJ HUWELIJK ZIGEUNERKONING IN NIEUWERKERK

Nieuwerkerk aan den IJssel – Net buiten Nieuwerkerk aan den IJssel is zigeunerkoning Koka Petalo in het huwelijk getreden met zijn koningin. Tijdens het feest, dat een week duurt, worden 90 varkens geslacht en gebraden, 950 kippen verorberd en worden 120 vaten bier opgedronken. Op 5 september wordt het huwelijk voor de kerk voltrokken in Rome.

Zigeunerkoning Koko Petalo. Foto: Hans Peters, Nationaal Archief/Anefo

Lees verder: Varkens aan het spit en drinken uit laarzen op Koninklijke Zigeunerbruiloft in Nieuwerkerk

29 augustus 2007 – ARK VAN NOACH DUIKT OP IN ROTTERDAM

Rotterdam – Een replica van de Ark van Noach (70 meter lang) legt aan in Rotterdam. Bouwer Johan Huibers wilde met de Ark God dichter bij de mensen brengen. Met het geld dat de Ark oplevert wilt hij een nieuwe ark bouwen, die nog groter is (210 meter), die daarna jarenlang in Dordrecht ligt.

29 augustus 2009 – MARHINDE VERKERK WERELDKAMPIOEN JUDO IN THUISWEDSTRIJD

Rotterdam – Op het WK in Sportpaleis Ahoy pakt de Rotterdamse judoka Marhinde Verkerk de wereldtitel in de klasse tot 78 kilogram. “Het was een dag dat alles klopte en alles ging zoals het moest gaan”, blikt ze terug. “Een dag om nooit te vergeten.”