30 november 1813 – KONING WILLEM I KOMT AAN IN NEDERLAND

Scheveningen – Een Engels fregat zet de Prins van Oranje (de latere Koning Willem I) af bij het strand van Scheveningen. Hij was uitgenodigd door het Voorlopig Bewind om het land te leiden. Een koning zou zorgen voor minder anarchie, dacht het bestuur.

 

30 november 1978 – IKEA OPENT EERSTE NEDERLANDSE WINKEL IN SLIEDRECHT

Sliedrecht – De Zweedse meubelgigant Ikea opent haar eerste winkel in Nederland, in Sliedrecht. De Zweden zijn al jaren in overleg met Nederland, om in Sliedrecht een winkel te openen, maar al sinds begin jaren ’70 houdt de middenstand dat tegen.

Lees verder: Eerste IKEA-vestiging in Nederland gaat open

 

30 november 2006 – FEYENOORD-HOOLIGANS HOUDEN HUIS IN NANCY

Rotterdam – Feyenoord-supporters die naar Nancy zijn afgereisd zorgen voor problemen in en om het stadion. De wedstrijd wordt gestaakt, omdat de politie traangas gebruikt. Feyenoord is boos, omdat er toch kaartjes aan Rotterdammers verkocht waren. De UEFA straft Feyenoord in eerste instantie met een boete, maar in hoger beroep wordt de club uitgesloten van Europees voetbal.

 

30 november 2016 – WOONREFERENDUM ROTTERDAM STRANDT OP LAGE OPKOMST

Rotterdam – Het woonreferendum in Rotterdam behaalt niet de opkomst van 30 procent die nodig is om het referendum geldig te laten zijn. Met 16,9 procent is het de laagste opkomst ooit bij een stembusgang. Een grote meerderheid is wwel tegen het woonplan van Wethouder Schneider. Hij wil duizenden goedkope woningen slopen en duurdere huizen neerzetten. Die plannen gaan nu door, zegt de wethouder.