31 januari 1962 – ZOETERMEER MOET EEN STAD WORDEN VAN 100.000 INWONERS

Den Haag – De provincie Zuid-Holland geeft stedebouwkundigen de opdracht om plannen te maken om van Zoetermeer een stad te maken met 100.000 inwoners. Kort daarvoor had de overheid het plan geschrapt om datzelfde te doen met Wilsveen, een klein dorpje bij Leidschendam. Zoetermeer heeft dan nog geen 10.000 inwoners. In de daaropvolgende jaren worden de wijken Palenstein (1965), Driemanspolder (1966) en Meerzicht (1969) uit de grond gestampt.

Lees verder: Provincie: Zoetermeer wordt stad met 100.000 inwoners

31 januari 1995 – GROTE EXODUS UIT GORINCHEM EN BOVEN-HARDINXVELD VANWEGE DREIGEND WATERPEIL

Gorinchem – Als de autoriteiten de opdracht geven om Gorinchem-Oost, Dalem en Boven-Hardinxveld te ontruimen vanwege het overstromingsgevaar ontstaat een on-Nederlandse exodus. Mensen proberen nog zoveel mogelijk huisraad mee te nemen en vrachtwagens rijden af en aan.

Lees verder: Gorinchem en Boven Hardinxveld spookachtig leeg na verplichte evacuatie

31 januari 2017 – URENLANG VAST IN HSL-TUNNEL

Rotterdam – Honderden mensen zitten urenlang vast in de spoortunnel bij Rotterdam The Hague Airport. De trein tussen Amsterdam en Rotterdam komt in de tunnel stil te staan door een defect. Het duurt uren voordat de 450 mensen de trein mogen verlaten. Ze moeten eerst naar het einde van de tunnel lopen, daarna worden ze met bussen verder vervoerd.