28 januari 1901 – STOOMSCHIP VERGAAT IN HET ZICHT VAN HOEK VAN HOLLAND

Hoek van Holland – Tijdens een zware noordwesterstorm komt het stoomschip Holland in de problemen. Door het slechte weer breekt de stuurketting, waardoor het schip stuurloos wordt. De storm kwakt het schip op de Noorderpier, waardoor het schip in tweeën breekt. Van de 24 opvarenden overleven zeven de ramp.

28 januari 2010 – VROUW GEDOOD OP MALLEDIJK IN SPIJKENISSE

Spijkenisse – Langs de Malledijk wordt een zwaargewonde Nanda Kerklaan gevonden. Ze overlijdt vijf dagen later. Het duurt jaren voordat duidelijk wordt dat Patrick S. haar heeft gedood. Ook is hij verantwoordelijk voor de dood van Farida Zargar, iets verderop. Hij krijgt 25 jaar cel en tbs.

Lees verder: Politie tast nog in het duister na vondst zwaargewonde vrouw bij de Malledijk

28 januari 2015 – DORDTSE BEZWARENTIJGER DE CEL IN

Dordrecht – De notoire brievenschrijver Mustafa Karasahin moet de cel in. Hij heeft – ondanks het verbod van de rechter – toch weer teveel brieven gestuurd aan de gemeente Dordrecht. Karasahin ligt al jaren overhoop met de gemeente en stuurt uit wraak duizenden brieven per jaar, met vragen, verzoeken om informatie en klachten. De gemeente Dordrecht was aan de behandeling van die brieven een half miljoen euro per jaar kwijt.