04 juli 1428 – VOORLOPIG EINDE AAN BURGEROORLOG IN HOLLAND MET ‘ZOEN VAN DELFT’

Delft – De ‘Zoen van Delft’ maakt een einde aan de grootste burgeroorlog die Holland heeft gekend; de Hoekse en Kabeljauwse twisten. In de vredesovereenkomst wordt bepaald dat Jacoba van Beieren de macht over Holland overdraagt aan Filips van Bourgondië. Aan het einde van de vijftiende eeuw speelde de Hoekse en Kabeljauwse twisten nog een paar jaar op.

Lees verder: Einde van burgeroorlog na ‘Zoen van Delft’

 

04 juli 1989 – ROTTERDAMSE ZAKENMAN VERKOOPT MILJOENENBELANG

Rotterdam – De Rotterdamse filantroop/zakenman Piet Derksen verkoopt zijn 60%-belang in Centre Parcs, het bedrijf dat hij heeft opgericht (toen als Sporthuis Centrum). De zeer gelovige Derksen krijgt bijna 750 miljoen gulden. Daarvan gaat 3 miljoen naar het personeel. Verder gaat er 665 miljoen naar de Levend Water-beweging, een religieuze club.

 

04 juli 2011 – MLADIC UIT RECHTSZAAL GEZET TIJDENS EERSTE ZITTINGSDAG OVER SREBRENICA

Den Haag – Voormalig Bosnisch legerleider Ratko Mladic wordt op de eerste zittingsdag van zijn proces uit de rechtszaal verwijderd. Hij blijft de rechter onderbreken en weigert te zeggen of hij schuldig of onschuldig is. Als de rechter dat interpreteert als ‘niet schuldig’ wordt Mladic nog bozer. De rechter laat hem vervolgens uit de zaal zetten. De zaak (die onder meer over Srebrenica gaat) is nog steeds niet afgerond.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.