05 februari 2009 – LICHAMEN GEVONDEN BIJ LEIDERDORP

Leiderdorp – Op een bouwterrein langs de A4 worden twee dode mannen gevonden. De politie gaat meteen uit van een misdrijf. Een van de twee is een bekende uit de Amsterdamse onderwereld. De man was eerder veroordeeld voor het doodschieten van een man bij een vechtpartij tussen zware criminelen in Amsterdam. In de jaren daarna zijn meerdere mensen die bij die vechtpartij betrokken waren ook al doodgeschoten.

05 februari 1956 – WIM DE GRAAFF WINT NK ALLROUND OP KRALINGSE PLAS

Rotterdam – Op erbarmelijk slecht ijs wordt Rotterdammer Wim de Graaff Nederlands Kampioen Allround Schaatsen. Hij wint de afsluitende tien kilometer, met bijna twee minuten voorsprong op de nummer twee, Reinier Paping. De winnende tijd was 23.21,7.

De Graaff had het geluk om als eerste te starten.

“Het ijs werd elke minuut slechter. Het motregende en er kwamen vele stroeve plekken op de baan. … Er werd niet meer gerekend. Degeen van de kanshebbers die als eerst zou starten, zou zich ongetwijfeld kampioen mogen noemen. Het lot wees Wim de Graaff aan. En hij werd het.”

(Het Vrije Volk, 06-02-1956)

05 februari 1981 – U2 TREEDT VOOR HET EERST OP IN ROTTERDAM

Rotterdam – In de Rotterdamse jongerenclub Eksit treedt een Ierse band op: U2. Er komen 200 tot 300 mensen op het optreden af. De zaal is niet eens uitverkocht. De band maakt een tour door Nederland, met ook optredens in Amsterdam, Den Haag en Sittard.

Drie jaar later in Ahoy wel uitverkocht. En op 10 en 11 juli 1997 komen er 90.000 mensen kijken naar U2 in De Kuip.

Meer over de concerten van U2 in de Eksit vind je op de site van Rijnmond

AD 5 februari 1981: aankondiging U2

Rijnmond: Rotterdamse jongerenclub had 40 jaar geleden onbekend band U2 op podium