09 augustus 1911 – EXPLOSIE AAN BOORD VAN DUITS SCHIP IN ROTTERDAM

Rotterdam – Vlak voor het vertrek van de SS Gutenberg in Rotterdam vindt een enorme explosie plaats aan boord van het schip. Een van de ketels wordt gelanceerd en komt tientallen meters verderop neer op straat. Veel ruiten in de directe omgeving sneuvelen. Meerdere mensen aan boord komen om.

Prentbriefkaart. Stadsarchief Rotterdam

Lees verder: Grote ravage na explosie op schip bij Noordereiland in Rotterdam

09 augustus 2016 – KIJKDUIN OVERSPOELD DOOR POKÉMON GO-SPELERS

Den Haag – Duizenden jongeren trekken naar Kijkduin, om daar het nieuwe computerspel Pokémon Go te spelen. Er zitten daar zoveel zeldzame beestjes, die je met je mobieltje kan vangen, dat van heinde en ver naar Kijkduin komen. Op het Deltaplein wordt zelfs een Pokémonbord onthuld, waarmee Kijkduin zich uitroept tot de Pokémon-hoofdstad van Nederland. Toch zijn er ook middenstanders die helemaal niet blij zijn met de jongeren en de overlast die ze met zich meebrengen.

09 augustus 2007 – MEGATRANSFER JONGE FEYENOORDER ROYSTON DRENTHE

Rotterdam – De 20-jarige voetballer Royston Drenthe maakt een megatransfer. De uitblinker op het EK-onder-21 maakt de overstap naar Real Madrid. Volgens Spaanse media betalen de Madrilenen 13 tot 14 miljoen euro voor de linkerverdediger. Bij Madrid wordt hij ploeggenoot van Ruud van Nistelrooij. Drenthe speelt in drie seizoenen 46 wedstrijden voor Real, maar wordt daarna in de verkoop gezet. Sindsdien wist hij nergens meer te overtuigen.