09 maart 1872 – EERSTE SCHIP DOOR NIEUWE WATERWEG

Rotterdam – Voor het eerst vaart er een schip door de Nieuwe Waterweg. Het gaat om een Engels schip dat tussen Rotterdam en Harwich vaart. De aanleg van het vier kilometer lange kanaal had bijna tien jaar geduurd. En daarna waren de problemen nog lang niet verholpen. Maar uiteindelijk maakte de Nieuwe Waterweg van Rotterdam wel een wereldhaven.

Lees verder: Rotterdam heeft eindelijk de langverwachte verbinding met zee: de Nieuwe Waterweg

09 maart 1997 – KRAJICEK WINT TENNISTOERNOOI ROTTERDAM OPNIEUW

Rotterdam – Voor de tweede keer in zijn carrière wint Richard Krajicek het tennistoernooi van Rotterdam. In de finale is hij met 7-6 en 7-6 te sterk voor Daniel Vacek. Door de winst stijgt Krajicek naar de zesde plek op de wereldranglijst. Krajicek won het toernooi eerder in 1995. Later werd hij toernooidirecteur.

09 maart 2015 – MINISTER OPSTELTEN WEG OM ‘TEEVEN-DEAL’

Rotterdam – Oud-burgemeester Opstelten van Rotterdam treedt af als minister van Veiligheid en Justitie. Directe aanleiding is de ‘Teeven-deal’ die draait om afspraken die toenmalig officier van justitie Fred Teeven (nu staatssecretaris) sloot met drugscrimineel Cees H. Opstelten had eerder gezegd dat er met de deal zo’n 2 miljoen euro gemoeid was. Dat blijkt veel meer te zijn; 4,7 miljoen. Omdat de discussie vooral gaat over het bewijs van deze deal, krijgt de hele zaak de bijnaam ‘de bonnetjesaffaire’.