01 maart 1987 – RELLEN BIJ FC DEN HAAG – AJAX: 25 GEWONDEN, WEDSTRIJD GESTAAKT

Den Haag – Bij grootschalige rellen op de tribune bij FC Den Haag – Ajax raken 25 mensen gewond. De problemen beginnen als Haagse supporters stenen gooien naar de Ajax-aanhang. Daarna grijpt de ME in (meerdere politiebureaus werden gesloten, om genoeg politie op de been te krijgen) en vallen er harde klappen. In de rust wordt besloten om de wedstrijd te staken. De wedstrijd wordt nooit uitgespeeld.

Lees verder: Slagveld in Zuiderpark bij gestaakt Den Haag – Ajax

 

01 maart 1974 – OVERHEID: PTT VERPLAATSEN NAAR HET NOORDEN

Den Haag – Het kabinet presenteert plannen om een deel van de staatsbedrijven te verplaatsen naar armere delen van het land. Zo moet het CBS naar Limburg en zijn er plannen om het hoofdkantoor van de PTT naar Leeuwarden en Groningen te verplaatsen. Het komt erop neer dat 30.000 mensen moeten verhuizen en die zijn daar niet blij mee. Er komen meerdere acties (vooral van de PTT’ers), maar de verplaatsing gaat gewoon (grotendeels) door. Dan zijn we wel bijna tien jaar verder.

 

01 maart 1979 – RIJKSINSTITUUT: LUNS WAS LID VAN DE NSB

Rotterdam – Volgens de directeur van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, Lou de Jong, is oud-minister en de huidige secretaris-generaal van de NAVO, Joseph Luns, in de jaren ’30 lid geweest van de NSB. Luns ontkent, hij zegt dat hij wel bij wat bijeenkomsten is geweest, maar nooit als lid. Als De Jong de inschrijfformulieren laat ziet, kan Luns niet anders dan toegeven. Zijn broer had hem ingeschreven (1933) en een paar jaar later weer uitgeschreven.