14 december 1965 – NEEF OPGEPAKT VOOR MOORD OP VEEVOERHANDELAAR ARIE BLOKLAND

Alblasserwaard – In Groot Ammers wordt Gerard de G. opgepakt op verdenking van de moord op zijn neef Arie Blokland. Het slachtoffer was niet thuisgekomen na een rondje langs zijn vaste klanten. Het lichaam wordt bij Nieuw-Lekkerland gevonden. Later wordt de auto van de verdachte aangetroffen op Katendrecht in Rotterdam.

De moord houdt de Alblasserwaard lang in zijn greep.

Lees verder: Neef opgepakt voor moord op veevoerhandelaar Arie Blokland in Alblasserwaard

14 december 2001 – VERPLEEGSTER OPGEPAKT VOOR DOOD VAN ENKELE KINDEREN

Den Haag – De politie in Den Haag heeft een 40-jarige verpleegster opgepakt op verdenking van moord ‘op enkele kinderen’ in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Het gaat om Lucia de B.. De misdrijven zouden hebben plaatsgevonden tussen mei 2000 en september 2001. Directe aanleiding voor de arrestatie is de dood van een baby met aangeboren afwijkingen in september.

14 december 1956 – START VAN BOUW SS ROTTERDAM V

Rotterdam – Bij RDM in Rotterdam wordt de eerste kielplaat van het ss Rotterdam V gelegd, de versie die nog altijd in Rotterdam ligt. Het duurt tot 1959 voordat het schip haar eerste officiële vaart naar New York maakt.

Een uitgebreide terugblik vind je hier.

14 december 2005 – REMBRANDTJAAR VAN START IN LAKENHAL LEIDEN

Leiden – Leiden staat in 2006 grotendeels in het teken van een van de grootste Nederlandse meesters tijdens het Rembrandtjaar. Het is dat jaar precies 400 jaar geleden dat Rembrandt in Leiden werd geboren. Op 14 december 2005 wordt in de Lakenhal de officiële aftrap gegeven. Uiteindelijk trekt het hele jaar zo’n 500.000 tot 600.000 bezoekers, veel meer dan was verwacht. Ook in Amsterdam en Den Haag zijn speciale evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *