15 februari 1922 – OPENING PERMANENT HOF VAN JUSTITIE IN DEN HAAG

Den Haag – In Den Haag is het groot feest als het Permanente Hof van Internationale Justitie van de Volkenbond wordt geopend. Het krijgt een plekje in het Vredespaleis. Om het feest op te luisteren worden films vertoond en muziekstukken gespeeld. Ook aan de inwoners van Den Haag is gevraagd het rood-wit-blauw uit te hangen, wat ook gebeurt.

15 februari 1989 – NEDLLOYD-TANKER MAASSLUIS IN ALGERIJE GEZONKEN

Maassluis – Bij een scheepsramp met de Nederlandse tanker Maassluis zijn 27 opvarenden omgekomen. Het schip van de rederij Nedlloyd was voor anker gegaan bij de Algerijnse stad Skikda. Het schip werd door de storm tegen een pier geramd en maakte water. Door het slechte weer kon er geen hulp komen. In Maassluis hangt nog altijd een plaquette voor de nabestaanden.

 

15 februari 2010 – SS ROTTERDAM EINDELIJK WEER OPEN

Rotterdam – Het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is eindelijk weer toegankelijk voor het publiek. Het schip doet dienst als hotel, restaurant en er kan gewinkeld worden. De kosten voor de renovatie van het schip vielen een stuk hoger dan gepland. In plaats van de ‘enkele tientallen miljoenen’, kostte de verbouw 240 million euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.