15 november 1970 – FEYENOORD-KEEPER SCHIET LEVENDE MEEUW UIT DE LUCHT

Rotterdam – Tijdens de wedstrijd op Het Kasteel schiet Feyenoord-doelman Eddy Treijtel een bal hoog de lucht in om een doelpunt van Sparta te voorkomen. De bal raakt een meeuw en die overleeft de klap niet.

Lees verder: Feyenoord-keeper Treijtel schiet meeuw uit de lucht

15 november 1971 – HARINGVLIET VAN ZOUT NAAR ZOET

Ouddorp – Met het rijden in een bus over de nieuwe Haringvlietdam opent Koningin Juliana officieel het nieuwe onderdeel van de Deltawerken. Het zorgt ervoor dat het Haringvliet geen directe verbinding meer heeft met zee en zodoende zoet wordt.

15 november 1977 – DRECHTTUNNEL IN GEBRUIK GENOMEN

Dordrecht – Koningin Juliana opent in Kunstmin in Dordrecht de Drechttunnel. Even daarvoor bracht ze ook een bezoek aan de Kiltunnel, die al in gebruik was genomen. Minister Westerterp klaagt over het gebrek aan budget. De Drechttunnel was erg duur, zo’n 400 miljoen gulden. Dat is vergelijkbaar met 85 procent van het budget voor wegenbouw in het jaar erop. Daarom kan de bottelnek bij de Van Brienenoordbrug voorlopig niet aangepakt worden, zegt de minister.

Foto: Beeldbank Rijkswaterstaat

15 november 1992 – RICHARD KRAJICEK IN TOP-10 NA TOERNOOIWINST ANTWERPEN

Den Haag – Na de toernooiwinst in Antwerpen komt de Haagse tenniser Richard Krajicek (20) de top-10 van de Wereldranglijst binnen. De laatste keer dat een Nederlander in de top-10 stond was in 1975 (Tom Okker). Het leverde hem ook een deelname op aan het Top-8-toernooi in Frankfurt. In de finale van Antwerpen werd de Australiër Mark Woodforde met 6-2 en 6-2 verslagen.

15 november 2004 – PIM FORTUYN ONTERECHT ‘GROOTSTE NEDERLANDER’

Rotterdam – In een rechtstreekse uitzending op 15 november 2004 wordt een verkiezing gehouden ‘wie is de grootste Nederlander’. In de finale wordt Pim Fortuyn tot winnaar uitgeroepen, maar na de uitzending bleek dat Pim Fortuyn uiteindelijk 130.000 en Willem van Oranje 161.000 stemmen wist te vergaren. De KRO besluit de uitslag te laten staan.

De problemen zijn veroorzaakt door het beveiligingssysteem, dat moet voorkomen dat mensen meerdere keren op deze kandidaat kunnen stemmen. Daardoor zijn niet op tijd alle stemmen geteld.

15 november 2014 – BIJNA HONDERD ARRESTATIES BIJ LANDELIJKE INTOCHT SINTERKLAAS

Gouda – Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda worden 90 mensen opgepakt. Het zijn vooral tegenstanders van Zwarte Piet. De burgemeester van Gouda had de demonstranten verboden om op het centrale plein te komen, maar ze waren er alsnog. Ze krijgen allemaal een boete mee van € 220,-. Het is tot dan toe het trieste dieptepunt in de discussie over zwarte piet.

Sinterklaasintocht. Foto: Flickr

Lees verder: Negentig arrestaties bij Sinterklaasintocht in Gouda