15 oktober 1970 – GROTE POLITIEACTIE IN MOLUKS WOONKAMP

Capelle aan den IJssel – Met een politiemacht van zeker duizend agenten wordt een grote zoekactie gehouden in het Molukse woonoord IJsseloord. Agenten gaan op zoek naar verdachten van een gijzelingsactie in de ambassadeurswoning in Wassenaar en naar wapens. Er worden dertien Ambonezen aangehouden en wapens en munitie gevonden.

Lees verder: Grote zoekactie politie naar wapens in Moluks woonkamp

15 oktober 1916 – SPARTA KRIJGT EERSTE VOETBALSTADION VAN NEDERLAND

Rotterdam – Op 15 oktober 1916 wordt in de Rotterdamse wijk Spangen het Stadion van Sparta geopend. Het is het eerste stadion van Nederland dat specifiek voor voetbalwedstrijden is gebouwd. De eerste wedstrijd is tegen Willem II (1-0).

Het stadion wordt op dat moment nog de Sparta-burcht genoemd. Later krijgt het, vanwege de typische bouw, de bijnaam ‘Het Kasteel’. Het stadion wordt meerdere keren verbouwd, maar behoudt het typische hoofdgebouw, met de twee torentjes.

15 oktober 2002 – PRINS CLAUS BIJGEZET IN NIEUWE KERK IN DELFT

Delft – Tijdens een sobere en indrukwekkende dienst wordt Prins Claus bijgezet in de Nieuwe Kerk in Delft. In de dagen ervoor lag de prins opgebaard in Paleis Noordeinde. Tienduizenden mensen hebben daar afscheid genomen. De dienst in de Nieuwe Kerk wordt geleid door predikant Carel ter Linde. In de laatste jaren was Claus uitgegroeid tot een van de populairste leden van het Koninklijk Huis.

15 oktober 2011 – OCCUPY ROTTERDAM EN DEN HAAG VAN START

Rotterdam/Den Haag – Net als in veel andere steden begint er in Rotterdam ook een Occupy-demonstratie, gericht tegen de graaicultuur in de bankensector. In Amsterdam wordt er vandaag actie gevoerd door duizend mensen, in Rotterdam zijn het er ongeveer honderd. In Den Haag zijn het er vijfhonderd.

15 oktober 2015 – RELLEN NA AZC-INFORMATIEBIJEENKOMST IN ROTTERDAM-BEVERWAARD

Rotterdam – In Rotterdam zijn plannen voor een asielzoekerscentrum in de Beverwaard. Omwonenden worden bijgepraat in een grote tent en de sfeer is behoorlijk opgefokt. De kritiek is vooral gericht op burgemeester Aboutaleb. Na afloop van de informatiebijeenkomst vinden er rellen plaats en worden er meerdere politieauto’s in de wijk gesloopt.