16 oktober 2012 – KUNSTHAL IN ROTTERDAM SLACHTOFFER VAN KUNSTROOF

Rotterdam – In de nacht van 15 op 16 oktober 2012 nemen dieven meerdere kunstwerken mee uit de Kunsthal in Rotterdam. De dieven blijken op een simpele manier binnen te zijn gekomen. Zeven schilderijen zijn weggehaald en al snel leidt het spoor naar Roemenië. Daar was de moeder van een van de kunstdieven zo in paniek geraakt, dat ze de schilderijen in brand steekt. De kunstdieven worden later veroordeeld tot ongeveer 6 jaar cel.

Lees verder: Voor miljoenen geroofd bij Kunsthal

16 oktober 1972 – BURGEMEESTER OP DE VUIST MET MILIEUACTIVISTEN

Rotterdam – Op de trappen van het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam raakt de Rotterdamse burgemeester Thomassen slaags met activisten van milieuclub Centraal Actiecomité Rijnmond. Zij wijzen de burgemeester erop dat een bedrijf in Rotterdam al jarenlang de kankerverwekkende stof fenol in het water dumpt. Als een emmer met afvalwater over het bordes van het stadhuis wordt gegoten, ontstaat er een handgemeen tussen een van de activisten en de verhitte burgemeester.

16 oktober 1972 – BOM OP STRAAT BIJ BANKGEBOUW

Rotterdam – Het lijkt wel een scene uit een actiefilm: een Rotterdamse rechercheur trekt een bom onder een auto vandaan. Geen Hollywood, maar gewoon aan de Boompjes in Rotterdam. Achteraf gezien was het geen slimme actie van de agent, volgens de bomexpert, want door het verplaatsen van de bom had die kunnen exploderen. Rotterdam is niet de enige stad die wordt getroffen door een mislukte aanslag. In een paar dagen worden er vier bommen neergelegd, die alle vier niet ontploffen, omdat ze op tijd ontdekt worden.

16 oktober 2004 – OMSTREDEN HAAGSE TRAMTUNNEL GEOPEND

Den Haag – Een vertraging van vier jaar en een kostenoverschrijding van 95 miljoen euro. Toch wordt op 16 oktober 2004 de Haagse Tramtunnel geopend door minister Peijs. Tijdens de bouw kwamen allerlei lekkages en constructieproblemen aan het licht. De tunnel is zo’n 1250 meter lang en heeft twee ondergrondse haltes. Ook zit er een ondergrondse garage in verwerkt.

16 oktober 1930 – BIJENKORFFILIAAL GEOPEND IN ROTTERDAM

Rotterdam – In het centrum van Rotterdam wordt om half drie het nieuwe warenhuis van de Bijenkorf geopend. Volgens de plaatselijke media zou het de modernste en mooiste warenhuis zijn van Europa. Erg opvallend zijn ook de roltrappen van het zes verdiepingen tellende gebouw.

Lees verder: Tienduizenden in de rij voor opening Rotterdamse Bijenkorf

16 oktober 2002 – KABINET BALKENENDE TEN VAL DOOR LPF-CRISIS

Rotterdam/Den Haag – Na 87 dagen valt het eerste kabinet Balkenende. De LPF blijkt na de dood van Pim Fortuyn één groot broeinest voor ruzies en onrust. Een ruzie tussen de ministers Bomhoff en Heinsbroek loopt zo uit de hand, dat het CDA en de VVD de stekker uit het kabinet trekken. Alleen het vijfde kabinet Colijn was eerder opgestapt. Bij de daarop volgende verkiezingen in 2003, gaat de LPF van 26 naar 8 zetels.

16 oktober 2008 – ABOUTALEB GEKOZEN TOT BURGEMEESTER ROTTERDAM

Rotterdam – Een vertrouwenscommissie van de gemeente Rotterdam kiest staatssecretaris Ahmed Aboutaleb tot burgemeester van Rotterdam. Hij krijgt de voorkeur boven Gerd Leers, burgemeester van Maastricht. De keuze voor de Marokkaan als opvolger van de erg populaire Ivo Opstelten is opvallend en zorg voor weerstand bij Leefbaar Rotterdam.