18 februari 1983 – GROTE POLITIEINVAL BIJ SLAVENBURG’S BANK

Rotterdam – Politie, justitie en de FIOD vallen vier filialen van de Slavenburg’s bank binnen in Rotterdam, Dordrecht en Den Haag. Justitie heeft het vermoeden dat er wordt gehandeld met zwart geld en dat de directie en de Raad van Bestuur daarvan op de hoogte is. Sommige kranten hebben het over wapenhandel met Irak en Libië. Een jaar later neemt Credit Lyonnais de bank over.

18 februari 1978 – JONGENS VINDEN VERKLEUMDE VONDELING OP VUILNISBELT

Wateringen – Vier jongens uit Wateringen vinden een vondelingetje, verstopt in een vuilniszak. Het jongetje wordt gevonden achter een voormalige vuilnisbelt. De jongens hoorden het kindje huilen en waarschuwen voorbijgangers. Het kindje was echt pasgeboren, want de navelstreng zat er nog aan en de moederkoek was ook nog niet verwijderd. Het kindje krijgt de naam ‘Joep’ van de jongens. Als de moeder zich niet meldt, wordt hij geadopteerd. Dan krijgt hij de naam Dick IJsbrand.

Lees verder: Verkleumde zuigeling gevonden op ijskoude vuilnisbelt

18 februari 2003 – DUIZENDEN HANDTEKENINGEN TEGEN DORDTSE POLLERS

Dordrecht – Ondernemers uit het centrum van Dordrecht hebben vijfduizend handtekeningen aangeboden aan de Dordtse wethouder Cok Sas. Ze zijn boos vanwege alle overlast die wordt veroorzaakt door de ‘pollers’ die een deel van het centrum afsluiten. De pollers zijn ‘klantonvriendelijk en maken het centrum onbereikbaar’.

18 februari 2015TIENTALLEN FEYENOORDERS OPGEPAKT IN ROME

Rome/Rotterdam – Bij ongeregeldheden op Campo de Fiore heeft de Italiaanse politie tientallen Feyenoord-supporters opgepakt bij ongeregelheden. Onder invloed van drank zouden de relschoppers met flessen en vuurwerk hebben gegooid. Ook is er gevocht, meldt een verslaggever ter plaatse. Feyenoord speelt in Rome tegen AS Roma voor de Europa League.