19 oktober 1982 – RSV MOET WEER HANDJE OPHOUDEN BIJ OVERHEID; TOPMAN WEG

Rotterdam – Topman Stikker van Rijn-Schelde-Verolme  stapt op bij de scheepsbouwer. Hij vertrekt vanwege ‘het klimaat dat bij het bedrijf is ontstaan’. De Raad van Bestuur presenteert vandaag ook een rapport waarin staat dat er weer flink gesaneerd moet worden bij het bedrijf. Dat kost 1.000 banen. Ook moet de overheid weer inspringen voor 200 tot 375 miljoen gulden. In de jaren ervoor had de overheid al voor meer dan 2 miljard gulden in het bedrijf gepompt.

19 oktober 1593 – ‘ONTDEKKER VAN DE TULP’ VESTIGT ZICH IN LEIDEN

Leiden – Charles de l’Écluse (Carolus Clusius) vestigt zich in Leiden. Hij is dan al een internationaal bekend Botanicus. Hij neemt onder andere een tulp mee, die hij plant in de Botanische tuin van de Universiteit van Leiden. De plant zorgt voor een ware gekte in Nederland en maakt nog altijd deel uit van het Nederlandse cultuurgoed.

Lees verder: Komt de tulp ook naar Leiden? 

19 oktober 1958 – MOERKAPELSE KERKGEMEENTE OPGELICHT DOOR FANTAST

Moerkapelle – In het plaatsje Moerkapelle schijnt de plaatselijke Hervormde Kerk wekenlang opgelicht te zijn door een fantast. Een 19-jarige man uit Den Haag, die zich voordeed als een theologie-student, heeft meerdere keren de dienst geleid. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Lees verder: Nep-dominee houdt Moerkapelle wekenlang voor de gek