18 oktober 1974 – OMSTREDEN VAN DER LOUW TOCH BURGEMEESTER ROTTERDAM

Rotterdam – André van der Louw wordt de opvolger van de vertrokken burgemeester Thomassen van Rotterdam. Die benoeming gaat niet zonder slag of stoot, want Van der Louw is enigszins omstreden. Zijn rol bij een conflict binnen de Partij van de Arbeid wordt hem niet in dank afgenomen, zeker omdat Rottedam een coalitie heeft die volledig uit PvdA-wethouders bestaat. Toch hakt premier Biesheuvel de knoop door en benoemt Van der Louw in Rotterdam, waardoor Rotterdam een volledig ‘rode stad’ wordt.

18 oktober 2001 – MAXIMA VEROORZAAKT AUTO-ONGELUK

Den Haag – Koningin Maxima heeft een ongeluk als ze het terrein van Huis ten Bosch uitrijdt. Haar groene Audi komt in botsing met de auto van een vleeshandelaar. Het ongeluk zorgt voor een procedure die jarenlang duurt. Maxima moet in mei 2002 hoogstpersoonlijk voor de rechter verschijnen. In 2003 bepaalt de rechter dat Maxima schuldig is en dat ze een schadevergoeding moet betalen.

18 oktober 2005 – OMSTREDEN VRIJSPRAAK IN HOGER BEROEP SEDAR SOARES

Rotterdam – Gerald H. wordt in hoger beroep vrijgesproken van de moord op Sedar Soares. Eerder was hij nog tot vijftien jaar cel veroordeeld. Tijdens het hoger beroep trokken twee belangrijke getuigen hun verklaring in. Een van hen zei dat ze gezien had hoe de sneeuwbalgooiende Sedar werd beschoten. Zonder de verklaringen is er te weinig bewijs om Gerald H. te veroordelen, vindt de rechter. Sommige getuigen zouden onder druk gezet zijn, om hun verklaring in te trekken.

Een terugblik op de trieste zaak vindt je hier.

Lees verder: Jongen (13) neergeschoten na het gooien van sneeuwballen