02 februari 1983 – BOMMELFILM IN PREMIÈRE

Rotterdam – In het Amsterdamse Tuschinski-theater gaat de film ‘Als je begrijpt wat ik bedoel in première’. De animatiefilm, gebaseerd op de strips van Rotterdammer Marten Toonder, wordt onder andere gezien door Prinses Juliana. De film gaat over de draak Zwelgje die wordt opgevoerd door Olie B. Bommel.

02 februari 1985 – AGENT GEDOOD DOOR VLUCHTENDE OVERVALLERS

Rotterdam – Een 25-jarige hoofdagent van de Rotterdamse politie wordt doodgeschoten als hij in de achtervolging is op een stel vluchtende overvallers. Volgens plaatsvervangend hoofdcommissaris Blaauw is het slachtoffer ‘in de val gelokt’.

Drie mannen met de Turkse nationaliteit worden vrijwel meteen opgepakt na de schietpartij. Een van de drie verdachten ligt in het ziekenhuis. Hij is vijf keer geraakt door het slachtoffer.

De hoofdagent was samen met een chauffeur op jacht naar de overvallers van een gewapende overval op een illegaal gokhuis in de Spanjaardstraat. (Rotterdam-West). De twee politiemannen zagen de auto van de overvallers staan in de Jensiusstraat. Maar zodra ze de auto uitstapten werden ze beschoten met, wat later bleek, een machinegeweer.

De dood van de agent komt keihard aan in het Rotterdamse politiekorps.

Twee mannen worden veroordeeld 14 en 15 jaar cel. Tegen de schutter was levenslang geëist.

Een beeld ter gedachtenis aan Willem Schepen in het politiebureau aan de Boezembocht in Rotterdam

02 februari 1944 – DUIVELUITBANNERS PLEGEN MOORD

Leerbroek – In het plaatsje Leerbroek (bij Meerkerk) wordt een 25-jarige zoon van een boerenfamilie om het leven gebracht. Hij werd vermoord door de rest van het gezin, omdat het slachtoffer bezeten zou zijn door de duivel. Als de politie ter plaatste komt, zou de moeder nog een klomp vlees in haar handen hebben gehad, schrijven de kranten, die de familie voor ‘godsdienstwaanzinnigen’ uitmaken.

Lees verder: Zoon gelyncht door godsdienstwaanzinnige familie

02 februari 1990 – PEPER SLAAT EERSTE MUNT VOOR 650-JAAR ROTTERDAM

Rotterdam – Burgemeester Peper van Rotterdam laat in de Rijks Munt in Utrecht de eerste ‘Porter’, de munt ter ere van het 650-jarig bestaan van Rotterdam. Er worden 100.000 stuks geslagen. Dit jaar worden er allerlei activiteiten gehouden ter ere van de verjaardag van Rotterdam, maar in februari zijn sommige programmadelen al geschrapt. Zo is de komst van een beeld in de rivier al geschrapt vanwege geldgebrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *