01 februari 1953 – WATERSNOOD TREFT ZUIDWEST-NEDERLAND

Regio – Door de zware noodwesterstorm in combinatie met springtij zijn op diverse plekken in Zuidwest-Nederland de dijken doorgebroken. Grote delen van Zeeland, Brabant en Zuid-Holland staan onder water. Het dodental ligt rond de 2000. De meeste slachtoffers vielen in het dorpje Oud-Tonge op Goeree-Overflakee. Daar kwamen ruim 300 mensen om. Van de schade valt nauwelijks een schatting te maken.

Lees verder: Natuurramp van ongekende omvang treft Holland, Zeeland en Brabant

01 februari 1608 – MAURITS ONTMOET SPINOLA VOOR ‘TWAALFJARIG BESTAND’

Rijswijk – Stadhouder Prins Maurits ontmoet de Spaanse opperbevelhebber Spinola bij de Hoornbrug in Rijswijk. De twee gaan onderhandelen over vrede tussen Spanje en de Nederlanden. Het resultaat was het twaalfjarig bestand (1609-1621).

Gesprekken over vrede met Spanje kunnen van start

01 februari 1965 – ROTTERDAM HEEFT DERDE OEVERVERBINDING: DE VAN BRIENENOORDBRUG

Rotterdam – Koningin Juliana opent in het bijzijn van minister van Aartsen de Van Brienenoordbrug. Het is de derde oeververbinding van de stad, na de Willemsbrug en de Maastunnel. In 1989 wordt er een tweede brug naast de huidige geplaatst.

01 februari 2012 – VESTIA-TOPMAN STAAL STAPT OP

Rotterdam – De noodlijdende woningcorporatie Vestia krijgt een nieuw bestuur. Topman Erik Staal stapt op vanwege de financiële problemen die zijn ontstaan. Oorzaak van die problemen zijn bepaalde verzekeringen, die als zeer risicovol worden gezien. Daarnaast had Vestia er veel meer afgesloten dan eigenlijk nodig was. Na zijn vertrek blijkt dat Staal zo’n 3,5 miljoen euro aan pensioengelden meekrijgt.

01 februari 2015 – ENORME EXPLOSIE IN FLAT MODDERMANSTRAAT

Rotterdam – Bij een krachtige explosie in een flat in Rotterdam-Schiebroek zijn 12 mensen gewond geraakt. De schade is groot, meerdere flatwoningen zijn onbewoonbaar. Buurtbewoners vertellen dat de explosie gebeurde in de woning van een man die psychische problemen had. Hij was volgens omwonenden net weer thuis na een periode opgenomen te zijn geweest.

01 februari 2003 – JONGEN (13) DOODGESCHOTEN NA GOOIEN SNEEUWBAL

Rotterdam – Op de Slinge in Rotterdam-Zuid is een jongetje van 13 jaar doodgeschoten door een automobilist. Het slachtoffer, Sedar Soares, zou even daarvoor een sneeuwbal naar de auto van de schutter hebben gegooid. De verdachte wordt eerst veroordeeld, maar tijdens het hoger beroep trekken getuigen hun verklaring in, mogelijk onder druk van de verdachte. De man wordt vrijgesproken.

Jongen (13) neergeschoten na het gooien van sneeuwballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *