02 juli 1952 – MADURODAM GEOPEND DOOR ‘BURGEMEESTER’ BEATRIX

Den Haag – In Madurodam wordt Prinses Beatrix geïnstalleerd als ‘burgemeester’ van de miniatuurstad Madurodam. Haar eerste taak was het openen van het attractiepark. Het grootste deel van het geld voor het park komt van het echtpaar Maduro (Curaçao) , die een blijvend monument wilden voor hun in de Tweede Wereldoorlog omgekomen zoon George Maduro. Het park moet een breed beeld geven van een Nederlandse stad.

02 juli 1993 – KROONPRINS STUDEERT AF IN LEIDEN

Leiden – Kroonprins Willem-Alexander haalt zijn doctoraal examen geschiedenis aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij krijgt zijn bul overhandigd in het bijzijn van zijn ouders, broers en wat studiegenoten. Zijn scriptie ging over de Nederlandse reactie op het besluit van de Franse president De Gaulle om uit de NATO te stappen (1966).

02 juli 2000 – FINALE EURO2000 IN DE KUIP

Rotterdam – In de Kuip in Rotterdam staan Italië en Frankrijk tegenover elkaar van het EK 2000. Frankrijk stond tot in de laatste minuut van de officiële speeltijd op achterstand, maar maakte in de 94ste minuut gelijk via Wiltord. In de extra tijd maakte Trezeguet de winnende goal. Oranje werd in de halve finale tegen Italië uitgeschakeld.

02 juli 2002 – GROOTSTE VACCINATIEPROGRAMMA VAN NEDERLAND IN AHOY

Rotterdam – In Ahoy in Rotterdam begint het grootste vaccinatieprogramma dat ooit in Nederland is uitgevoerd. In drie dagen tijd (2, 3 en 4 juli) worden 60.000 kinderen uit Rotterdam en omgeving verwacht. Ze mogen dan een vaccin komen ophalen tegen Meningokokken C. Zo’n driekwart van de opgeroepen jongeren komt het prikje halen.