20 juli 1964 – HARINGVLIETBRUG GEOPEND; FLAKKEE UIT ISOLEMENT

Numansdorp – Met de aanleg van de Haringvlietbrug en het Hellegatsplein is er eindelijk de mogelijkheid om met het wegverkeer op Goeree-Overflakkee te komen. De aanleg van de tolbrug heeft 45 miljoen gulden gekost. Niet iedereen is blij met de komst van de verbinding, want er wordt gevreesd voor een enorme verkeerstoename. Die angst wordt al een half uur na de opening van de brug de waarheid, als een meisje wordt aangereden door een brommerrijder.

Haringvlietbrug. Met linksboven Goeree-Overflakkee en rechts de Hoeksche Waard. Foto: Rijksvoorlichtingsdienst, Nationaal Archief/Anefo

Lees verder: Haringvlietbrug maakt einde aan isolement Goeree-Overflakkee

20 juli 2002 – PIM FORTUYN HERBEGRAVEN IN ITALIË

Rotterdam – De doodgeschoten politicus Pim Fortuyn krijgt zijn definitieve rustplaats in Provesano in Italië. Na zijn dood werd hij eerst begraven in Driehuis, bij Velsen. In Italië is een speciaal praalgraf gemaakt voor de Rotterdamse politicus.

20 juli 2009 – FEYENOORD ONDER CURATELE VANWEGE FINANCIËLE PROBLEMEN

Rotterdam – Feyenoord wordt door de licentiecommissie van de KNVB in categorie 1 geplaatst. De club heeft zoveel financiële problemen, dat de voetbalbond eist dat er een plan van aanpak komt om de club weer financieel gezond te maken. Ook moeten alle grote uitgaven verantwoord worden aan de voetbalbond. Volgens Feyenoord komen de problemen, die vooral in het ‘rampseizoen 2008’ zijn ontstaan, al bekend. Pas in 2014 wordt de club weer officieel gezond verklaard.

20 juli 2012 – TANKOPSLAGBEDRIJF ODFJELL DEELS STILGELEGD NA LEKKAGES

Rotterdam – De milieudienst Rijnmond en de brandweer leggen tankopslagbedrijf Odfjell gedeeltelijk stil. Er zijn (opnieuw) grote veiligheidsrisico’s geconstateerd. Twintig tanks moeten worden leeggehaald en de brandweer moet altijd in de buurt zijn. Eerder had de milieudienst al voor 14 miljoen euro aan dwangsommen opgelegd.  Een week later gaat heel Odfjell op slot.