21 mei 1980 – KERSVERSE KONINGIN BEATRIX GLANSRIJK ONTHAALD TIJDENS BEZOEK DEN HAAG

Den Haag/Scheveningen – Vele tienduizenden mensen in Den Haag en Scheveningen staan langs de kant van de weg als Koningin Beatrix voor het eerst sinds de kroning de stad bezoekt. Vooral in Scheveningen is het een feest: Op de Oude Keizerstraat is er sprake van een vlaggenzee.

21 mei 1980 – GREENPEACE BLOKKEERT GIFSCHIP IN DE WAALHAVEN

Rotterdam – Milieuclub Greenpeace blokkeert in de Rotterdamse Waalhaven twee Duitse gifschepen, die afval van Duitse fabrieken in de Noordzee moeten dumpen. De schepen hadden wel een vergunning gekregen om het gif te lozen, veertig kilometer van Hoek van Holland. Bayer daagt Greenpeace voor de rechter en probeert zelfs via een duwboot het gif over te pompen naar een ander schip, maar dat mislukt. Een week later komt er een gesprek, onder leiding van Burgemeester Van der Louw, en dan heft Greenpeace de blokkade op. De lozing gaat door, maar het Rijk laat weten dat er geen vergunningen meer komen.

Lees verder: Keiharde actie in de Waalhaven: Greenpeace blokkeert Duitse gifschepen

21 mei 2016 – ROTTERDAMSE BERGBEKLIMMER OVERLIJDT NA BEREIKEN TOP EVEREST

Rotterdam – De Rotterdamse bergbeklimmer Eric Arnold overlijdt, nadat hij eerder de top van de Mount Everest heeft bereikt. Hij is overleden aan hoogteziekte, een tekort aan zuurstof in de ijle berglucht. Door aardbevingen, slecht weer en stakende sherpa’s waren vier eerdere pogingen van Arnold om de top te bereiken mislukt. De vijfde poging slaagt dus wel, maar kost hem zijn leven.