25 april 1999 – KAMPIOENSFEEST FEYENOORD VERZIEKT DOOR HOOLIGANS

Rotterdam – Bijna een kwart miljoen mensen was op de Coolsingel, om Feyenoord te huldigen met het behaalde kampioenschap, na een 2-2 gelijkspel tegen NAC Breda. Korte tijd later vliegen de stenen en stoeptegels door de lucht. De politie moet waarschuwingsschoten lossen. De ‘feestvierende’ hooligans richten een spoor van vernielingen aan in het centrum van Rotterdam. De schade is enorm.

Lees verder: Massale rellen in Rotterdam na landstitel Feyenoord

25 april 1974 – NACHTCLUBDANSERES DOODGEBETEN DOOR LEEUW

Rotterdam – In een nachtclub aan de ’s Gravendijkwal wordt een nachtclubdanseres tijdens een act gegrepen door een leeuw. De 26-jarige Johanna overlijdt later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Lees verder: Leeuw valt danseres aan in Rotterdamse nachtclub

25 april 1985 – DUIZENDEN MOLUKKERS VIEREN 35-JARIG RMS

Den Haag – In Den Haag komen duizenden Molukkers bij elkaar om de 35ste verjaardag van de proclamatie van de Repbliek der Molukken te vieren. Een tocht met 1.700 Molukkers trekt door Den Haag van het Malieveld naar de Houtrusthallen. Even dreigt de bijeenkomst te ontsporen, als de stoet een andere route pakt, langs de ambassade van Indonesië.

25 april 1995 – RELLEN BIJ VERJAARDAG RMS IN DEN HAAG

Den Haag – Een demonstratie van bijna drieduizend Molukkers loopt volledig uit de hand in de buurt van de Indonesische ambassade. Betogers en politieagenten gaan met elkaar op de vuist. Demonstranten waren bij de ambassade door een afzetting van de eigen ordediensten heen gebroken. De stoet zou eigenlijk niet langs de Indonesische ambassade gaan, maar de demonstranten kozen hun eigen weg. Vandaag is het precies 45 jaar geleden dat de Republiek der Zuid-Molukken werd uitgeroepen.

25 april 2012 – HAAGSE JUWELIER DOODGESCHOTEN BIJ OVERVAL

Den Haag – De eigenaar van een juwelierszaak aan de Beeklaan in Den Haag, Ruud Stratmann, wordt bij een overval door een van de twee daders doodgeschoten. Een van de twee wordt in de Schilderswijk opgepakt na een klopjacht. De ander vlucht naar Georgië, maar wordt uitgeleverd. De twee worden veroordeeld tot 11 en 13 jaar.