29 april 1945 – OPERATIE MANNA: VOEDSELDROPPINGEN BOVEN HONGEREND HOLLAND

Rotterdam/Leiden/Den Haag – Ruim 240 Britse Lancasterbommenwerpers hebben net buiten Rotterdam, Leiden en Den Haag voedsel gedropt. Daarover waren in het ‘Akkoord van Achterveld’ afspraken over gemaakt met de Duitse bevelhebber. In totaal wordt er voor meer dan 500 ton aan voedsel gedropt door de RAF. Een paar dagen later wordt er ook per schip voedsel aangevoerd.

De podcast van Bas Romeijn over droppingen een paar dagen later. Het verslag is van de Reportagedienst van de Binnenlandse Strijdkrachten

29 april 2007 – HOOFDROL EXCELSIOR IN KRANKZINNIGE ONTKNOPING EREDIVISIE

Rotterdam – Met een onverwachte 3-2 overwinning van Excelsior op AZ, hebben de Kralingers een groot feest bezorgd in Eindhoven. Aan de andere kant werd Alkmaar in diepe rouw gedompeld. Vooraf stonden drie ploegen op een gelijk aantal punten; AZ, Ajax en PSV. AZ had de beste papieren. Alle drie de ploegen staan die zondagmiddag een tijdje op ‘het kampioenschap’. AZ geeft de kansen uit handen, door met 3-2 te verliezen van Excelsior, dat al was veroordeeld tot de nacompetitie. PSV wint ruim van Vitesse en wordt uiteindelijk kampioen.

29 april 1970 – ‘RIDDER’ COEN MOULIJN LAAT IEDEREEN WACHTEN

Rotterdam – Coen Moulijn, sterspeler van het Feijenoord dat de Europa Cup I won is op 29 april 1970 te laat voor de uitreiking van het lintje tijdens de lintjesregen. En daar gaat een heel bijzonder excuus aan vooraf…

Coen Moulijn krijgt een lintje uit handen van sportwethouder Vos. Foto: Anefo

Lees verder: ‘Ridder’ Coen Moulijn laat heel Rotterdam wachten

29 april 1995 – MONDRIAANEXPOSITIE STROP VOOR GEMEENTE DEN HAAG

Den Haag – Een overzichtstentoonstelling met het werk van Piet Mondriaan trekt tussen december 1994 en 29 april 1995 zo’n 185.000 bezoekers. Dat zijn er veel minder dan de 300.000 waar de organisatie op rekende. Het zorgt ervoor dat er een verlies is. De gemeente Den Haag had zich eerder garant gesteld voor 300.000 gulden. Dat bedrag moet nu grotendeels worden aangesproken. Toch is er ook positief nieuws. Het is de best bezochte expositie tot dan toe in het Haags gemeentemuseum.

29 april 1998 – KONINGINNENACH AAN EIGEN SUCCES TEN ONDER

Den Haag – De Koninginnenach wordt vroegtijdig gestopt, omdat het te druk is rondom de podia. Vooral bij het concert van Anouk op het Buitenhof is het zo druk dat mensen flauwvallen in de drukte. Met 200.000 bezoekers is het veel drukker dan het jaar ervoor. Het was de bedoeling dat het de laatste Koninginnenach zou worden, maar uiteindelijk blijft het evenement tot in 2010.

29 april 2000 – KONINKLIJKE FAMILIE BEZOEKT LEIDEN EN KATWIJK

Leiden/Katwijk – Koningin Beatrix bezoekt tijdens Koninginnedag de plaatsen Katwijk en Leiden. Na een kort bezoek aan Katwijk. In Leiden wordt de familie in de stromende regen rondgeleid door burgemeester Postma. Voor Beatrix en Willem Alexander is het een bezoek aan bekend terrein, want de twee woonden in die stad tijdens de studieperiode.