25 januari 1988 – AANSLAG OP PASPOORTENFABRIEK ELBA IN SCHIEDAM

Schiedam – Onbekenden proberen brand te stichten bij de drukkerij Elba in Schiedam. De daders eisen de verantwoordelijkheid op in een brief die naar wat kranten zijn gestuurd. Ze zijn boos over het nieuwe Nederlandse model van het Europees paspoort. De schade door de brand is minimaal. Later wordt een lid van RARA veroordeeld voor betrokkenheid bij de brandstichting.

Lees verder: Mislukte aanslag op paspoortenfabriek Elba in Schiedam

25 januari 1990 – REGIO GETROFFEN DOOR ZWAARSTE STORM IN 70 JAAR

Regio – De zwaarste storm sinds de Tweede Wereldoorlog treft onze regio. Windkracht 11. In de Rotterdamse haven krijgt een man een container op zich, in de stad viel een boom op een slachtoffer. Duizenden reizigers zijn gestrand op Rotterdam Centraal en honderden van hen moeten de nacht doorbrengen in een slaaptrein. Het Kasteel raakt zwaarbeschadigd, als een dak van een tribune waait. Ook het Filmfestival Rotterdam (dat vandaag zou beginnen) heeft veel last van de storm.

Lees verder: Zeventien doden bij ‘zwaarste storm in tientallen jaren’

25 januari 1992 – NOORDTUNNEL GEOPEND

Alblasserdam – Minister Maij-Weggen opent de Noordtunnel (A15) tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. De brug over de Noord kon het vele verkeer niet aan. Er waren afspraken gemaakt met de bouwers dat het Rijk per passerend voertuig fl. 1,32 zou meebetalen aan de financiering van de tunnel. In 2001 is het bedrag van 300 miljoen gulden al terugbetaald.

Een half jaar voor de opening door de minister werd in de tunnel nog een braderie gehouden. De open dag werd door 200.000 mensen bezocht.

bron: Alblasserdamsnieuws

25 januari 2021 – AVONDKLOKRELLEN IN ROTTERDAM

Rotterdam – Nadat het een dag eerder ook al onrustig was in Eindhoven, gaat het in Rotterdam-Zuid helemaal fout op de Beijerlandselaan. Jongeren richten vernielingen aan bij winkels. Sommige zaken worden ook geplunderd. De rellen worden de avondklokrellen genoemd, omdat ze een protest zouden zijn tegen de aangekondigde avondklok, een maatregel om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.