26 januari 1969 – ‘KEESSIE’ VERKERK MAAKT INDRUK MET WERELDRECORD OP EK

Inzell/Puttershoek – Schaatser Kees Verkerk heeft behoorlijk wat indruk gemaakt met een wereldrecord op de 10 kilometer op het Europees Kampioenschap in Inzell. Hij noteerde een tijd van 15 minuten, 3 seconden en 6 honderdsten. Daardoor werd hij alsnog tweede in het algemeen klassement.

26 januari 2001 – KONINGIN OPENT ‘ROTTERDAM CULTURELE HOOFDSTAD’

Rotterdam – In De Doelen in Rotterdam heeft koningin Beatrix Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 geopend. Rotterdam deelt de titel dit jaar met Porto. In 250 verschillende locaties zijn dit jaar culturele manifestaties te vinden.

De gemeente had in 1997 al een filmpje laten maken over de kandidaatstelling van Rotterdam als culturele hoofdstad. (Bron: Stadsarchief Rotterdam). 

26 januari 2015 – ROTTERDAMMER OOK VERDACHT VAN MOORD OP ELS BORST

Rotterdam – Een Rotterdammer, die al een paar weken vast zit op verdenking van de moord op zijn zus, blijkt ook achter de moord op oud-minister Els Borst te zitten. Zijn DNA komt overeen met het profiel uit het onderzoek naar de dood van de oud-minister. Later blijkt de man ernstig verward is, veroordeeld is voor wapenbezit, maar die straf niet hoefde uit te zitten.