26 maart 1973 – VUURZEE IN ROTTERDAMSE EEMHAVEN

Rotterdam – Op Heijplaat branden twee loodsen tot de grond toe af. Het gaat om de bedrijven Deltapoort en Metallurgica. Door de brand hangt er een enorme zwarte rookwolk boven de stad. De schade ligt rond de 15 miljoen gulden. Het vuur is ontstaan door een steekvlam, afkomstig uit een vorkheftruck (kortsluiting).

26 maart 1990 – FUSIE ABN EN AMRO BEKLONKEN

Rotterdam – Een mammoetfusie in de Nederlandse bankenwereld ABN en AMRO gaan samen verder. Daarmee worden ze in één klap de zesde bank van Europa. Met de fusie ontstaat een bankgigant met 53.000 werknemers en een balanstotaal van 353 miljard gulden. Door de fusie wordt de nieuwe bank een ‘global player’, aldus de presidenten Nelissen (AMRO) en Hazelhoff (ABN).

26 maart 1997 – OPHEF NA FATALE BRAND IN HAAGSE SCHILDERSWIJK

Den Haag – Bij een brand in een huis aan de Frans Halsstraat in de Haagse Schilderswijk komen zes van de twaalf leden van een Turks gezin om het leven. Omdat er ook brandstichtingen waren bij instellingen voor buitenlanders, wordt meteen gedacht aan racistische aanslagen. Er worden zelfs anti-racisme protesten gehouden. Later worden zes mannen opgepakt, die een band zouden hebben met de PKK. In juni blijkt dat de neef van de familie de brand had aangestoken.