27 maart 1988 – DEEL ROTTERDAM ONTRUIMD VANWEGE ‘BELLEBOM’

Rotterdam – In het hartje van Rotterdam vindt de grootste ontruiming plaats sinds de watersnoodramp. Vele duizenden mensen moeten hun huis uit omdat de Bellebom (een duizendponder) onschadelijk moet worden gemaakt.

Lees verder: Megaoperatie in Rotterdam voor ontmanteling ‘Bellebom’

27 maart 1937 – FEIJNOORD-STADION IN GEBRUIK GENOMEN

Rotterdam – Met een 5-2 overwinning op het Belgische Beerschot is het Feijenoord-stadion in gebruik genomen. Er zitten ongeveer 37.000 mensen in het stadion, waar het koud en guur is. Er is gekozen voor een oefenwedstrijd, zodat het stadion niet vol zit. Op die manier kunnen de faciliteiten beter getest worden.

27 maart 1987 – IJSBEERTJES BLIJDORP VOOR HET EERST BUITEN

Rotterdam – Zeker achtduizend mensen komen in Blijdorp kijken naar twee jonge ijsbeertjes die in november in de diergaarde zijn geboren. Ze mogen in dat weekend voor het eerst naar buiten.  Het gaat om twee moederberen die elk een kleintje krijgen. De twee beestjes krijgen de naam Eski en Moni.

27 maart 2010 – BIEBER-FEVER IN UITVERKOCHT AHOY

Rotterdam – Tieneridool en megaster Justin Bieber treedt op in Ahoy in Rotterdam. Bieber is in twee jaar uitgegroeid tot een ster met megaproporties, met alle gevolgen van dien. De eerste meiden (‘beliebers’, zoals de fans genoemd worden) liggen al in de vroege ochtend voor de deur van Ahoy te wachten tot de deuren open gaan.