27 oktober 1977 – ROTTERDAMSE POLITIECHEF IN OPSPRAAK

Rotterdam – De Rotterdamse politiechef Bouwe Kalma komt in opspraak als hij meeloopt in een demonstratie bij het Duitse consulaat. Daar wordt gedemonstreerd tegen de dood van drie RAF-leden. Omdat in het verleden meerdere agenten bij RAF-aanslagen om het leven zijn gekomen, wordt zijn deelname niet in dank afgenomen door zijn collega’s. Justitie eist een schorsing, maar burgemeester Van der Louw wil niet verder gaan dan een waarschuwing.

Lees verder: Rotterdamse politie in verzet tegen eigen politiechef

 

27 oktober 2004 – KONINGIN LEEST VOOR UIT NIEUWE BIJBELVERTALING

Rotterdam – In De Doelen in Rotterdam wordt de Nieuwe Bijbelvertaling officieel gepresenteerd. Koningin Beatrix leest daarbij vers 1 tot en met vers 10 van Genesis 1 voor.  Aan de nieuwe Bijbelvertaling is meer dan 10 jaar gewerkt. De eerste en de tweede druk waren binnen twee weken helemaal uitverkocht.

 

27 oktober 2011 – LAATSTE POSTKANTOOR IN NEDERLAND GESLOTEN

Rotterdam – Aan de Avenue Concordia in Rotterdam-Kralingen gaat het laatste postkantoor van Nederland dicht. Samen met een postkantoor in Utrecht waren er nog maar twee open in Nederland. Op alle andere plekken zijn de postkantoren verhuisd naar een plekje in een andere winkel. Nederland telde ooit 250 zelfstandige postkantoren.