29 juni 1965 – VERLOOFD KOPPEL BEATRIX/CLAUS VERWELKOMD IN DEN HAAG

Den Haag – Een dag na de aankondiging van hun verloving, maakt het kersverse verloofde koppel Prinses Beatrix en Claus von Amsberg een rijtoer door Den Haag. Langs de kant van de weg is het erg druk met belangstellenden, net als een dag eerder in de buurt van Paleis Soestdijk.

29 juni 1945 – WILDE STAKING IN NET BEVRIJDE ROTTERDAMSE HAVEN

Rotterdam – Havenarbeiders leggen het werk neer na een conflict met de BS (Binnenlandse Strijdkrachten). Ze zouden het zat zijn dat ze onder gewapend toezicht van de BS’ers te moeten werken. De actie wordt niet ondersteund door de reguliere bonden, maar wel een nieuwe, onbekende bond. Ook wordt er meer loon, kortere werkdagen en betere schoenen geëist. Zelfs premier Schemerhorn bemoeit zich ermee, omdat nu het lossen stil ligt, de voedselvoorziening in gevaar komt. Dan hebben de havenwerkers al een loonstijging van 25% toegezegd gekregen. Minister Drees (sociale zaken) komt onderhandelen, maar dat heeft niet veel zin, omdat het om een wilde staking gaat. Op 4 juli is de staking opgeheven.

 

29 juni 1992 – MICHAEL JACKSON BEZOEKT ZIEKE KINDEREN IN ROTTERDAM

Rotterdam – Michael Jackson bezoekt het Sophia Kinderziekenhuis. Hij is in Rotterdam voor zijn ‘Dangerous’-Tour. In het half uur dat Jackson in het ziekenhuis is, overhandigde hij een cheque van 100.000 gulden voor de bouw van de Michael Jackson-speelkamer. Hij zegt niet, maar zwaaide wel even naar het publiek in het ziekenhuis.

https://www.youtube.com/watch?v=Jjr7IQW2EqY

29 juni 2001 – MILOSEVIC VAST IN CEL INTERNATIONAAL STRAFHOF

Scheveningen – Slobodan Milosevic, ex-president van Servië, komt aan bij de strafgevangenis van Scheveningen. Hij was een dag eerder door Servië aan het tribunaal overgedragen om berecht te worden voor misdaden tegen de menselijkheid. Om 01.16 landde de helikopter binnen de gevangenismuren in Scheveningen. De overdracht van Milosevic wordt door het Tribunaal een ‘keerpunt in de internationale strafrechtspraak’ genoemd. Milosevic wordt verdacht van wreedheden tegen etnische Albanezen in Kosovo. Daarbij kwamen zeker 10.000 Albanezen om het leven.

29 juni 2007 – ‘BLUNDERPUT’ TWEE KEER ZO DUUR ALS GEPLAND

Rotterdam – De Rotterdamse parkeergarage in het Museumpark doet zijn bijnaam ‘Blunderput’ voorlopig eer aan. Door alle problemen bij de bouw (verzakkingen etc.) wordt de garage niet 54 miljoen, maar zeker 104 miljoen. Later wordt dit bedrag nóg een keer verdubbeld. Wethouder Baljeu besluit om de garage toch af te bouwen, ondanks alle problemen in de aanloop.

29 juni 2015 – RELLEN IN DE SCHILDERSWIJK NA DOOD ARRESTANT

Den Haag – In de Haagse Schilderswijk breken rellen uit na een demonstratie tegen politiegeweld. Twee dagen eerder was de 42-jarige Mitch Henriquez opgepakt. Na de arrestatie overleed hij, na het gebruik van een nekklem. Tijdens de rellen werden vernielingen aangericht in de wijk. Ook in de dagen erna vinden er rellen plaats. Er worden honderden mensen opgepakt.