03 augustus 1990 - ROTTERDAM 650 AÑOS ONE FIASCO BIG

Rotterdam – Een 650-jarig jubileum is reden voor een feestje… sin embargo? Maar dat feestje liep helemaal mis.

De gemeente Rotterdam had voor het jaar 1990 een compleet feestprogramma op poten gezet; met onder meer een groot pretpark/circus op de Müllerpier en een popconcert (Carthago) op de Maasvlakte.

Het jaar begon met het slaan van een speciale herdenkingsmunt: de Poorter. En dat had al een teken aan de wand moeten zijn, want niet zoveel Rotterdammers waren geïnteresseerd. Ook met het popfestival kwam het niet goed. Het kwam er uitiendelijk nooit.

En ten slotte was er nog de megakermis op de Müllerpier. Rivoli (Tivoli, maar dan met een R) begon leuk, maar al snel lieten de Rotterdammers de megakermis links liggen. Te duur, niet makkelijk bereikbaar etc.

De gemeente gooit er nog wat extra geld tegenaan om het park interessant te maken, maar dat levert niet genoeg extra bezoekers op. Op 3 augustus 1990 (vandaag 28 jaar geleden) laat de Britse exploitant weten dat ze stoppen met Rivoli. Een paar maanden eerder dan gepland. Het park had tot en met oktober moeten blijven staan.

Een jaar later wordt in de Rotterdamse gemeenteraad de vraag behandeld: ‘Wie heet hier nu lopen aanmodderen?’ In een rapport wordt gewezen naar burgemeester Peper (naast burgemeester ook voorzitter van de organisatie), maar die ontkent alle verantwoordelijkheid. Een motie van wantrouwen tegen de burgemeester haalt geen meerderheid.

En daarmee gaat Rotterdam 650-jaar de boeken in als een mislukt feestje met een prijskaartje van 12,5 miljoen gulden.

 

03 augustus 2015 - Grúa ACCIDENTE CREA estragos en Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn – Para elevar una cubierta en Alphen aan den Rijn dos grúas a caer y terrenos en los que se ubica el Hooftstraat. Las grúas estaban en pontones. Más tarde resulta que las partes han cometido graves errores en la redacción del plan de izado. En realidad, esto no fue bien, dicen los expertos. No se lesionó uno.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.