04 augustus 1984 – EERSTE ZOMERCARNAVAL IN ROTTERDAM

Rotterdam – Na twee edities in Utrecht vindt het Antilliaanse zomercarnaval dit keer plaats in Rotterdam. Vanwege geldgebrek werd het verplaatst naar de havenstad. Het publiek is zo enthousiast, dat het massaal aansluit, waardoor de stoet anderhalf uur vertraging oploopt. De organisatie besluit daarop de route in te korten. Het slotfeest is in een tent voor Rotterdam Centraal.

04 augustus 1971 – HERMES/DVS STAAKT DE STRIJD TEGEN SANERING UIT BETAALD VOETBAL

Schiedam – In april 1971 maakt de KNVB bekend dat er 13 clubs uit het betaald voetbal moeten verdwijnen, omdat het voetbal weer gezond te maken. Daar zitten ook de namen bij van Fortuna Vlaardingen en Hermes DVS. Van de dertien blijven er acht over, die een rechtszaak beginnen. Ondertussen wordt Hermes helemaal leeggekocht. Op de dag van het kort geding tegen het besluit van de KNVB, trekt Hermes DVS zich terug, omdat het domweg geen selectie meer heeft. Een week later stelt de rechter de KNVB in het gelijk.

Lees verder: Schuldenloos Hermes/DVS geeft de strijd op: terug naar de amateurs

04 augustus 2008 – SS ROTTERDAM WEER THUIS

Rotterdam – Na een renovatie die jaren langer duurde (en veel duurder was) dan was gepland, keert het SS Rotterdam terug in de stad waar het naar vernoemd is. Vanaf Hoek van Holland tot aan Katendrecht staan de mensen rijendik langs de kant om het schip te verwelkomen. Toch duurt het nog anderhalf jaar voordat het schip open gaat voor het publiek.

04 augustus 1990 – ROTTERDAM 650-JAAR ÉÉN GROOT FIASCO

Rotterdam – Rotterdam viert 650 jaar stadsrechten… maar het feest wordt één grote mislukking. De gemeente Rotterdam had voor het jaar 1990 een compleet feestprogramma op poten gezet; met onder meer een groot pretpark/circus op de Müllerpier en een popconcert (Carthago) op de Maasvlakte. Het popconcert gaat niet door en het pretpark trekt nauwelijks mensen. Op 04 augustus 1990 wordt bekend dat de belangrijkste attractie van Rivoli’90 eerder dichtgaat.

Een uitgebreide terugblik vindt je hier:

Lees verder: De malaise van Rotterdam 650 jaar: een grote opeenstapeling van mislukkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *