05 augustus 1964 – UITBREIDING VAN SCHEVENINGSE PIER GEPLAATST

Scheveningen – Op 5 augustus wordt het vierde eiland geplaatst van de Pier van Scheveningen. De Pier is gebouwd door scheepsbouwer Verolme, omdat bouwbedrijven geen toestemming kregen (veel te druk met het bouwen van huizen in een tijd van woningnood).

 

05 augustus 1971 – HERMES/DVS STAAKT DE STRIJD TEGEN SANERING UIT BETAALD VOETBAL

Schiedam – In april 1971 maakt de KNVB bekend dat er 13 clubs uit het betaald voetbal moeten verdwijnen, omdat het voetbal weer gezond te maken. Daar zitten ook de namen bij van Fortuna Vlaardingen en Hermes DVS. Van de dertien blijven er acht over, die een rechtszaak beginnen. Ondertussen ontslaat Hermes alle spelers en wordt de club helemaal leeggekocht. Op de dag van het kort geding tegen het besluit van de KNVB, trekt Hermes DVS zich terug, omdat het domweg geen selectie meer heeft. Een week later stelt de rechter de KNVB in het gelijk.

05 augustus 1991 – HAAGSE TAXICHAUFFEURS IN ACTIE TEGEN TREINTAXI

Utrecht/Den Haag – Zo’n 300 boze Haagse taxichauffeurs gaan naar Utrecht om daar bij het Centraal Station actie te voeren tegen de invoering van de treintaxi, een initiatief van de NS. Sommige chauffeurs gaan zelfs op het spoor zitten, zodat het treinenknooppunt niet gebruikt kan worden. Aan de actie kwam een einde, nadat Citytax had besloten om in Den Haag geen treintaxi’s te laten rijden. Eerder was al bekend geworden dat ook in Rotterdam geen treintaxi’s zouden gaan rijden.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.