05 augustus 1964 – UITBREIDING VAN SCHEVENINGSE PIER GEPLAATST

Scheveningen – Op 5 augustus wordt het vierde eiland geplaatst van de Pier van Scheveningen. De Pier is gebouwd door scheepsbouwer Verolme, omdat bouwbedrijven geen toestemming kregen (veel te druk met het bouwen van huizen in een tijd van woningnood).

05 augustus 2010 – MOORD IN HET MALLEBOS

Spijkenisse – In het Mallebos wordt Farida Zargar gestoken en gewurgd. Een uit de hand gelopen beroving, geeft Patrick S., later toe. Het lichaam van de vrouw wordt meer dan een jaar later pas gevonden, op aanwijzingen van de verdachte. Ook zat hij achter de dood van Nanda Kerklaan, enkele maanden eerder. Hij krijgt aanvankelijk een levenslange gevangenisstraf. Die wordt in hoger beroep omgezet in 25 jaar cel en tbs.

RTV Rijnmond maakte vijf jaar na de moord op Nanda Kerklaan en Farida Zargar een documentaire over de twee moorden:

05 augustus 1991 – HAAGSE TAXICHAUFFEURS IN ACTIE TEGEN TREINTAXI

Utrecht/Den Haag – Zo’n 300 boze Haagse taxichauffeurs gaan naar Utrecht om daar bij het Centraal Station actie te voeren tegen de invoering van de treintaxi, een initiatief van de NS. Sommige chauffeurs gaan zelfs op het spoor zitten, zodat het treinenknooppunt niet gebruikt kan worden. Aan de actie kwam een einde, nadat Citytax had besloten om in Den Haag geen treintaxi’s te laten rijden. Eerder was al bekend geworden dat ook in Rotterdam geen treintaxi’s zouden gaan rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *