05 januari 2011 – ROOKWOLKEN CHEMIEPACK TREKKEN OVER ZUID-HOLLAND

Dordrecht/Hoeksche Waard – Na een brand bij het Moerdijkse bedrijf Chemiepack in Moerdijk trekken rookwolken over de Hoeksche Waard en het Eiland van Dordrecht. Er slaan ook giftige stoffen neer, vooral bij het dorpje Strijensas.

Lees verder: Dikke rookwolken over de regio na brand bij Chemie-Pack in Moerdijk

05 januari 1970 – OMSTREDEN CELIBAAT-CONCILLIE VAN START IN NOORDWIJKERHOUT

Noordwijkerhout – Na vijf jaar voorbereiding gaat in Noordwijkerhout de plenaire vergadering van de Katholieke Concillie van start. De vergadering is bij het begin al omstreden, omdat het afschaffen van het priestercelibaat op het programma staat. Het Vaticaan houdt de uitkomsten nauwlettend in de gaten, schrijft de Paus. Ook zijn veel mensen bang dat de uitkomsten leiden tot een breuk met Rome. Het voorstel tot het schrappen van het celibaat wordt met overgrote meerderheid aangenomen.

05 januari 1993 – HULZEBOSCH WINT HELLETOCHT IN MAASLAND; NK MARATHON OP NATUURIJS

Maasland – Onder erbarmelijke omstandigheden wint Erik Hulzebosch in Maasland (Westland) het NK Marathonschaatsen op natuurijs. Van de 91 deelnemers halen er maar 15 de eindstreep. De 22-jarige Erik Hulzebosch is de snelste, ook al is er een finish-foto voor nodig. De invallende dooi en de gure wind zorgen ervoor dat veel schaatsers onderuit gaan. Het NK werd net op tijd gehouden, want een dag later was het ijs grotendeels weer verdwenen.

Lees verder: Hulzebosch snelste na ‘hel van Maasland’

05 januari 2012 – HISTORISCHE BINNENSTAD DORDRECHT LOOPT ONDER

Dordrecht – Door hoge waterstanden in combinatie met een aanhoudende westenwind, lopen in het centrum van Dordrecht straten onder water. Het peil is 2,5 keer hoger dan normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *