06 maart 1987 – ROTTERDAMSE HULP BIJ RAMP HERALD OF FREE ENTERPRISE

Zeebrugge/Rotterdam – Een team van het Rotterdamse Smit Internationale is afgereisd naar Zeebrugge om daar te helpen bij het redden van slachtoffers en het bergen van de Herald of Free Enterprise. Het schip zonk, net buiten de haven van Zeebrugge, omdat de deuren van de ferry nog openstonden.

06 maart 2003 – REL OVER ROTTERDAMS ´KABOUTERBEELD MET DILDO´

Rotterdam – De Rotterdamse gemeenteraad wilt niet dat een beeld van een kerstman met een kerstboom (Santa Claus van kunstenaar Paul McCarthy) op een openbare plek komt te staan. Het beeld lijkt teveel op een kabouter met een dildo. Het beeld is daardoor te confronterend, zegt een meerderheid van de gemeenteraad. Wethouder Hulman moet nu op zoek naar een andere plek. De tuin van museum Boijmans van Beuningen wordt geopperd; daar komt het beeld in 2005 ook te staan.

Lees verder: Gemeenteraad Rotterdam struikelt over plek voor ‘foeilelijk’ beeld van ‘Kabouter Buttplug’

06 maart 1980 – BOZE BUURTBEWONERS BEZETTEN EUROMAST

Rotterdam – Uit protest tegen de plannen voor seksboten aan de Parkhaven, bezetten boze omwonenden de Euromast, die ook aan de Parkhaven ligt. Buurtbewoners en binnenvaartschippers zijn bang voor drugsoverlast en criminaliteit als de plannen doorgaan. Het plan blijkt uiteindelijk juridisch niet waterdicht te zijn. De Raad van State blokkeert het hele plan.

06 maart 1528 – DEN HAAG GEPLUNDERD DOOR LEGER UIT GELDERLAND

Den Haag – Een leger uit Gelderland onder leiding van Maarten van Rossum valt Den Haag binnen. De stad is nauwelijks beschermd en de Geldersen hebben geen enkele moeite om de stad te veroveren. Het Hof van Holland (dan al belangrijk) is het voornaamste doelwit en huizen van rijken worden geplunderd. De schade is enorm. Omdat de Geldersen ook niet weten wat ze precies met de stad aanmoeten trekken ze twee dagen later weer terug, maar wet met veel geld in hun zakken.

06 maart 2002 – PIM FORTUYN SLAAT TOE BIJ ROTTERDAMSE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Rotterdam – De gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam van 2002 leveren een aardverschuiving op. Leefbaar Rotterdam, dat voor het eerst meedoet, haalt met lijsttrekker Pim Fortuyn 17 zetels en wordt daarmee de grootste. In het debat dat daarop volgde met de landelijke kopstukken, viel vooral PvdA-leider Ad Melkert op. Dat optreden zorgt ervoor dat de Partij van de Arbeid het nog slechter doet.

06 maart 2002 – PRIMEUR VOOR VLAARDINGEN: EEN GEKOZEN BURGEMEESTER

Vlaardingen –  Tjerk Bruinsma mag zich de eerste gekozen burgemeester van Nederland noemen. Net als in het Brabantse Best vindt op 6 maart 2002 in Vlaardingen het eerste burgemeestersreferendum plaats. En mits de opkomst boven de 30% uitkomt, wordt die keuze dan overgenomen.

06 maart 2013 – MICHAEL BOOGERD GEEFT DOPINGGEBRUIK TOE

Den Haag – De Haagse wielrenner Michael Boogerd geeft toe dat hij tijdens zijn wielercarrière jarenlang doping heeft gebruikt. Het gaat om Epo, Cortisonen en bloedtransfusies, geeft hij toe aan nrcnext en de NOS. Hij is de zoveelste renner in een lange rij die overstag gaat en bekent dat hij fout is geweest.