07 januari 1937 – HUWELIJK PRINSES JULIANA EN BERNHARD

Den Haag – In Den Haag trouwen Prinses Juliana en Bernhard met elkaar. Heel de wereld leeft mee, behalve de Duitsers, die het huwelijk grotendeels negeren. Na het feest op Paleis Noordeinde, weet het pasgetrouwde stel ongezien het Paleis te verlaten, voor hun huwelijksreis naar Polen.

07 januari 1957 – DEN HAAG KRIJGT KATHOLIEK ALS BURGEMEESTER

Den Haag – Den Haag krijgt voor het eerst in een paar honderd jaar een Katholieke burgemeester; Het is Hans Kolfscholten, oud-Senator en oud-minister. Zijn benoeming zorgt voor wat ophef in de protestantse kringen in Den Haag, want die zien niets in een Katholiek aan het roer. Er is zelfs een speciale kerkdienst tegen de komst van Kolfschoten, in de Nieuwe Kerk in Scheveningen.

07 januari 2015 – ABOUTALEB: ‘ROT TOCH OP’

Rotterdam – Burgemeester Aboutaleb heeft het helemaal gehad met extremistische moslims die keer op keer proberen de door hem omschreven ‘wij-cultuur’ om zeep te helpen. Na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs zegt de burgemeester van Rotterdam in een interview met Nieuwsuur: ”Als je het hier niet ziet zitten omdat je humoristen niet ziet zitten die een krantje maken,..ja, ..mag ik het zo zeggen: Rot toch op” . Het levert de burgemeester veel bijval op.