08 januari 1962 – ROTTERDAMSE TREIN BETROKKEN BIJ ENORME RAMP

Harmelen – Twee stoptreinen (één vanuit Rotterdam richting Amsterdam en één vanuit Utrecht richting Rotterdam) botsen ter hoogte van het dorpje Harmelen op elkaar. Er komen 93 mensen om het leven, nog altijd de grootste treinramp uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees verder: Vele tientallen doden bij treinramp bij Harmelen; trein uit Rotterdam en Utrecht botsen op elkaar

08 januari 1988 – GOEREE-OVERFLAKKEE BEDEKT ONDER DIKKE LAAG OLIE

Ouddorp – Duizenden dode zeevogels spoelen aan bij de vuurtoren van Ouddorp. Over kilometers lengte is het strand bevuild met een strook olie van wel zes meter breed. En er komt nog meer aan. Waar het vandaan komt, wordt weken later duidelijk: een Roemeense tanker met de naam ‘Borcea’.

Lees verder: Dikke laag olie bedekt stranden van Zeeland en Zuid-Holland

08 januari 2001 – OMSTREDEN KINDEROPVANG HONKI PONK DICHT

Schiedam – Ouders van kinderen op de opvang Honki Ponk kwamen begin december in protest tegen de aanstelling van een Iatrosoof bij de instelling, die nogal wat omstreden standpunten heeft. De directrice blijft achter de aanstelling van de religieus leider staan en houdt de kinderopvang begin januari gesloten.

08 januari 2008 – AANSLAG OP HAAGSE CRIMINEEL OP A13

Den Haag – Op de oprit van de A13 bij Delft-Noord vindt een explosie plaats. Een auto brand in zijn geheel uit. De bestuurder wordt met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis komt de politie erachter dat de man gewapend is. De bestuurder blijkt een beruchte Haagse drugscrimineel te zijn. Voor het wapenbezit wordt hij veroordeeld. Wie er achter de aanslag zit is nog altijd onduidelijk.