08 maart 1987 – NELLI COOMAN PAKT WERELDTITEL OP 60 METER

Rotterdam – Nadat ze eerder ook al goud pakte op het EK, wint de Rotterdamse Nelli Cooman ook goud op het WK-indoor in Indianapolis op de 60 meter. Het verschil met nummer 2 Issajenko (Canada) was extreem klein en het duurde een uur voordat de jury de finishfoto had bestudeerd. Het verschil was 2 millimeter in het voordeel van de Rotterdamse.

08 maart 1978 – LUBBERS IN OPSPRAAK DOOR BELASTINGDEAL

Rotterdam – Oud-minister Lubbers van Economische Zaken raakt in opspraak als de Haagse Post en de Volkskrant onthullen dat hij tijdens zijn ministerschap via een fiscale constructie geld overhield aan de belastingen. Het gaat om ongeveer 600.000 gulden. Lubbers grijpt meteen in en laat de belastinginspecteur in Rotterdam weten dat hij afziet van zijn belastingvoordeel.

08 maart 1994 – AFSPRAKEN OVER EEN SCHONERE MAAS

Rotterdam – De betrokken ministers van Nederland, Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg zijn het in het Belgische Namen eens geworden over de schoonmaak van de Maas en de Schelde. Vooral de rivieren die door Wallonië lopen (de zijrivieren van de Maas) zijn erg vervuild. Daarnaast is deze rivier de bron voor het drinkwater van vijf miljoen mensen. De Vlamingen eisen dat in ruil van het schoner maken van de Maas de Westerschelde wordt uitgediept, maar daar doet Nederland geen toezeggingen over.

08 maart 1998 – LEKKAGE IN BOUWPUT ROND HAAGSE TRAMTUNNEL

Den Haag – Er blijkt een lek te zitten in de waterremmende onderlaag onder de Haagse tramtunnel in aanbouw. Er ontstaat een gat in het wegdek van de Kalvermarkt. Per uur blijkt er 140 kubieke meter grondwater door het lek naar boven te komen. De brandweer besluit het lekke compartiment onder water te zetten, zodat er geen druk meer is en het water niet verder naar boven komt. De schade bedraagt tussen de 10 en 15 miljoen gulden.

08 maart 2003 – JAMAI UIT SCHOONHOVEN WINT EERSTE EDITIE VAN IDOLS

Schoonhoven – De in Gouda geboren en in Schoonhoven opgegroeide Jamai Loman wint de eerste editie van Idols in Nederland. De show is immens populair en trekt al snel meer dan 2 miljoen kijkers per aflevering. Loman neemt het in de finale op tegen het tieneridool Jim Bakkum. Loman maakt geen muziek meer, maar is vooral te zien op televisie en in musicals.