01 januari 2019 – VONKENREGEN OP SCHEVENINGEN NA PROBLEMEN MET VREUGDEVUUR

Scheveningen – Het gaat helemaal mis met het vreugdevuur op het strand van Scheveningen. Het vreugdevuur is te groot en de wind blaast vonken richting een woonwijk, met alle gevolgen van dien. Later blijkt dat de gemeente vooraf al wist dat de bouwers zich totaal niet aan de regels hebben gehouden van de vergunning. Toch houdt burgemeester Krikke het vreugdevuur niet tegen, uit angst voor relletjes en brandstichtingen.

01 januari 1906 – RIJBEWIJS INGEVOERD

Den Haag – Het officiële rijbewijs wordt ingevoerd. Tot dat moment werd het papiertje afgegeven door het Ministerie van Waterstaat, Handel en Nijverheid. Met het nieuwe papiertje mag de bestuurder de rijksweg op. Voor het rijbewijs is geen theorie- of praktijkexamen. Ook was er geen geneerkundige verklaring nodig. Vier jaar later volgt een eerste internationaal rijbewijs.

01 januari 1978 – OPSTAND VROUWEN IN ROTTERDAMSE GEVANGENIS

Rotterdam – De Rotterdamse politie heeft in de oudejaarsnacht met veel vertoon een dreigende opstand in de vrouwenafdeling van de gevangenis neergeslagen. De vrouwen kwamen in opstand tegen het besluit van de rechter dat vrouwen niet evenveel betaald krijgen voor werken in de gevangenis. Pas vroeg in de ochtend keert de rust terug in de gevangenis.

Lees verder: Vrouwenprotest met jaarwisseling in Rotterdamse gevangenis

01 januari 1991 – STRANDJUTTEN NAAR TELEVISIES, WASMACHINES EN KOELKASTEN

Scheveningen – Op het strand van Scheveningen spoelt de lading aan land van een gekapseisd schip. Het schip was kort daarvoor losgetrokken, maar maakte meteen slagzij. Daardoor spoelen koelkasten, televisies en wasmachines op het strand terecht. Erg lang duurde het jutten niet, want de politie greep in en de wind draaide, waardoor de spullen verder de zee opdreven.

01 januari 2008 – EXPLOSIE BIJ KERSTBOMENVERBRANDING VLAARDINGEN

Vlaardingen – Bij een traditioneel vreugdevuur aan de Broekweg in Vlaardingen vindt een explosie plaats. Bij zo’n 80 huizen springen de ruiten. Bewoners hadden vlak voor het aansteken van de kerstbomenverbranding benzine geroken. Omdat het al de tweede keer is in een paar jaar tijd is voor burgemeester Bruinsma de maat vol; er komt voorlopig geen vreugdevuur meer. Pas in 2013 worden er weer voor het eerst kerstbomen in brand gestoken op de Broekweg.

Lees meer: Explosie bij jaarlijkse kerstbomenverbranding Vlaardingen

01 januari 2010 – VUURWERKBRAND IN DORDTSE WOONWIJK

Dordrecht – Op nieuwjaarsdag breekt er brand uit in een vuurwerkopslagruimte midden in een woonwijk. Doordat oud- en nieuw net achter de rug is, ligt er niet veel vuurwerk opgeslagen. Ook werken de veiligheidsmaatregelen goed, zegt de eigenaar. De winkel is wel in de as gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *