11 juni 2013 – MAZELEN DUIKEN OP IN ALBLASSERWAARD

Alblasserdam – In Alblasserdam is bij vier kinderen de Mazelen vastgesteld. De ziekte kan gevaarlijk zijn voor kinderen. Vanuit religieuze overtuiging laten sommige ouderen hun kinderen niet inenten. Vooral in de biblebelt is dat zo. Het zorgt ervoor dat de discussie over inenting weer losbarst. Voor ouders met kinderen in risicogebieden, is er een vervroegde vaccinatie beschikbaar, waar 100 ouders gebruik van maken.

11 juni 1987 – TIKKEND PAKJE IN TREIN NAAR GOUDA

Gouda – In zes treinen, waaronder de trein naar Gouda, worden nepbommen gevonden. De verantwoordelijkheid wordt opgeëist door een Molukse groep. De pakjes bestaan uit een wekker, wat stopverf en wat draden. De actie is bedoeld als herinnering aan het einde van de treinkaping bij Wijster, precies tien jaar geleden.

 

11 juni 1997 – BURGEMEESTER PEPER ZET OMSTREDEN POLITIECHEF TOCH AAN DE KANT

Rotterdam – In Rotterdam gaat de plaatselijke politiechef Brinkman met buitengewoon verlof. In de weken ervoor botste het enorm tussen het politieapparaat en de nieuwe chef Brinkman, die afkomstig was uit het leger. Volgens de bonden (die in april al het vertrouwen in Brinkman hadden opgezegd) kon hij geen leiding geven en niet communiceren. Peper stond lang achter Brinkman, totdat ook duidelijk werd dat de collega-burgemeesters uit de regio van Brinkman af wilden. Daarop werd in samenspraak met minister Dijkstal besloten dat Brinkman zal vertrekken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *