13 oktober 1957 – ACTRICE MANSFIELD BRENGT SPELERS SPARTA HET HOOFD OP HOL

Rotterdam – De Amerikaanse actrice Jayne Mansfield verricht de aftrap bij de wedstrijd tussen Sparta en DOS. De zeer blonde Mansfield gaf daarna aanvoerder Rinus Terlouw (Sparta) een kus op de mond. Sparta verloor met 7-1. Terlouw zou, volgens de mensen die erbij waren, een van de slechtste wedstrijd uit zijn carriëre spelen.

Lees verder: Filmdiva Jayne Mansfield bezoekt Nederland: een aftrap en links en rechts een kusje

13 oktober 1974 – KATENDRECHTERS IN ACTIE TEGEN BORDEELHOUDERS

Rotterdam – Leden van een actiegroep op Katendrecht zijn de overlast van de seksindustrie zo zat, dat bij meerdere bordeelhouders de ruiten worden ingegooid. De politie moet ingrijpen om erger te voorkomen. In de paar jaar ervoor is het aantal seksexploitanten op ‘de Kaap’ enorm toegenomen.

Lees verder: Katendrechters slaan terug in de strijd tegen de seksindustrie

13 oktober 1979 – EINDE AAN WILDE STAKING VAN ZEVEN WEKEN IN DE HAVEN

Rotterdam – Bij sleepbedrijf Smit leggen slepers het werk neer in een wilde staking die uiteindelijk zeven weken (!) duurt. Het personeel eist een loonsverhoging van 50 gulden per week. De vakbond weet er na een week een cao uit te slepen, maar daar gaan de stakers niet mee akkoord. Pas halverwege oktober gaan ze akkoord met een loonsverhoging van 30 gulden en een afkoopsom van duizend gulden. Tijdens de acties zijn meerdere confrontaties tussen de stakers en de politie.

13 oktober 1998 – FIOD DOET INVAL BIJ FEYENOORD

Rotterdam – De FIOD neemt bij voetbalclub Feyenoord een groot deel van de administratie in beslag. Er zijn verdenkingen dat over de transfer van Aurelio Vidmar naar Rottedam (1995) geen loonbelasting is betaald. Justitie begint een zaak tegen de club én tegen voorzitter Jorien van den Herik. Pas in 2006 is de zaak helemaal afgerond, na vrijspraak door de Hoge Raad.