17 maart 1988 – ENORM GIFSCHANDAAL IN ALPHEN AAN DEN RIJN

Alphen aan den Rijn – In diverse media verschijnt het verhaal over een enorme gifdump in het Alphense recreatiegebied Zegersloot. Het doet de affaire-Lekkerkerk verbleken, daar ging het om 1.600 vaten. In Alphen gaat het om 100.000 vaten. De zaak kwam aan het rollen tijdens een onderzoek naar de illegale dump van chemisch afval in België. Nederlandse chauffeurs vertelden dat er ook werd gedumpt bij Alphen aan den Rijn.

Lees verder: ‘100.000 vaten gif onder de Coupépolder’

 

17 maart 1786 – AANSLAG OP DORDTSE BURGEMEESTER IN DEN HAAG

Den Haag – Als pure provocatie rijden de burgemeester van Dordrecht (Gevaerts) en de pensionaris (De Gijselaar) door de Stadhouderspoort van het Binnenhof. De twee patriotten mogen dat niet (ze zijn tenslotte geen Stadhouder). Haagse orangisten zagen het aankomen en hadden zich verzameld bij de poort. Uiteindelijk sprint een Haagse kapper vooruit en greep de paarden bij de teugels. Omdat hij niet geholpen wordt, wordt alleen hij gepakt en ter dood veroordeeld (wat later tot levenslang werd omgezet).

 

17 maart 2000 – KROONPRINS LEIDT WERELD WATER FORUM IN DEN HAAG

Den Haag – Kroonprins Willem Alexander is de voorzitter van het Wereld Water Forum dat van 17 tot en met 22 maart in Den Haag wordt gehouden. Sinds 1997 houdt Willem Alexander zich bezig met watermanagement. Op het Forum zegt hij dat in 2025 iedereen schoon drinkwater zou moeten hebben. Met uitzondering van een onderbreking door wat streakers, verliep zijn eerste grote voorzitterstaak probleemloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *