18 april 1973 – MASSAAL PROTEST TEGEN VERBOD ZEEZENDERS

Den Haag – Terwijl de Tweede Kamer debatteert (tijdens een hoorzitting) over een wet die radiozenders als Veronica en Noordzee verbiedt, protesteren buiten op het Binnenhof zeker 100.000 jongeren tegen het verdwijnen van de piratenzenders. De stoet gaat daarna naar het Malieveld, waar optredens worden gehouden. Tijdens de hoorzitting krijgen ook artiesten en andere bekende Nederlanders het woord.

18 april 1946 – INTERNATIONAAL HOF VAN JUSTITIE GEOPEND

Den Haag – In Den Haag wordt het Internationaal Hof van Justitie geopend. Rechter Guerrero, die eerder de voorzitter was van het Permanente Hof van Justitie (1920-1946), wordt tot voorzitter benoemd.

18 april 1978 – 1,2 MILJOEN HANDTEKENINGEN TEGEN NEUTRONENBOM

Den Haag – Op het Binnenhof in Den Haag worden bijna 1,2 miljoen handtekeningen aangeboden aan de voorzitter van de Tweede Kamer. De handtekeningen zijn een protest tegen de productie van de neutronenbom. Nooit eerder zijn er zoveel handtekeningen aangeboden aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Heel de actie is achteraf niet eens nodig. In maart keert een meerderheid van de kamer zich tegen de neutronenbom en begin april trekken de Amerikanen het plan in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *